Militars de l'UME es despleguen per Madrid el 15 de març del 2020

L'exèrcit actuarà en tot el territori per evitar la propagació del coronavirus

L'UME ja s'ha desplegat en set ciutats

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat aquest diumenge que les Forces Armades estendran a tota Espanya la feina de casa de col·laboració per a evitar la propagació del coronavirus, sense tenir en compte diferències geogràfiques. «No es coneixen fronteres», ha deixat clar la ministra en la compareixença oferta en el Palau de la Moncloa al costat dels ministres de Sanitat, Salvador Illa; de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de Transports, José Luis Ábalos.

Robles ha explicat les mesures que ha posat en marxa el Ministeri de Defensa per a col·laborar en la declaració de l'estat d'alarma. Entre elles es troba el desplegament de l'UME  per a labors de desinfectament, l'anomenada a sanitaris en la reserva o la producció per la farmàcia militar de medicaments o productes higiènics necessaris. Però a més, l'UME i l'Exèrcit de Terra faran tasques d'ajuda a les persones sense llar per a garantir que disposen de menjar o mitjans de proveïment.

Ja s'han desplegat en 7 ciutats

Aquest diumenge els militars de l'UME s'han desplegat ja en les set ciutats on tenen instal·lats els seus batallons: Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Lleó, Las Palmas i Santa Cruz de Tenerife. No obstant això, Robles ha insistit que el criteri ha estat només el de proximitat i aquest mateix dilluns estendran la seva labor a totes les ciutats on sigui necessari.

Recolzada pel Cap d'Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Miguel Ángel Villarroya, qui assumeix el comandament conjunt de les Forces Armades, Robles ha reconegut el difícil moment que travessa el país i que ha portat al Govern a decretar el «necessari i imprescindible» estat d'alarma. En aquest escenari, les Forces Armades compliran amb la seva missió constitucional de «vetllar pels drets i seguretat de tots els ciutadans» i tenen un paper «molt important» en un moment d'emergència sanitària com l'actual.