Diversos militars de l'exèrcit espanyol construint un hospital de campanya

L'Exèrcit espanyol realitza tasques de desinfecció a Mercabarna

Ha arribat aquest migdia a la ciutat i ha iniciat les tasques al voltant de les 16.00 hores

Aquest dissabte 10 d'octubre la Unitat Militar d'Emergències (UME) s'ha desplegat fins a Barcelona per realitzar tasques de desinfecció a Mercabarna. Així doncs, el IV Batalló de Saragossa ha sortit de la seva base destí a la ciutat comtal a les 9.00 hores i ha arribat al voltant de les 14.00 hores.

Les tasques de desinfecció preventiva s'han iniciat al voltant de les 16.00 hores. Aquestes es mantindran diumenge al matí a causa de les dimensions de la instal·lació.

L'UME està realitzant aquestes desinfeccions preventives amb l'objectiu de garantir la seguretat dels productes del mercat en llocs tan importants com Mercabarna i Mercamadrid. Es tracta de llocs estratègics per proveir-se d'aliments pels ciutadans de Barcelona i Madrid i de gran importància per bona part del país. Cal recordar que l'Exèrcit va realitzar aquestes tasques a Mercamadrid a finals de setembre. En aquella ocasió va desinfectar un recinte de gairebé 200.000 metres quadrats.

Sánchez defensa l'estat d'alarma a Madrid

Aquesta acció es produeix l'endemà que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, decretés l'estat d'alarma a Madrid. En aquest sentit ha defensat aquest dissabte l'acció realitzada: «No podíem quedar-nos de braços plegats ni mirar cap a un altre costat. S'havia de donar una resposta clara, contundent i ràpida a la situació de la pandèmia a Madrid», ha justificat Sánchez des de la 31a Cimera Espanya-Portugal celebrada a Braga.

«Sempre hem posat per davant salvar vides i demanem a tots els governants que facin el mateix», ha continuat el president espanyol, que ha estès la mà una vegada més a la presidenta madrilenya, Isabel Díaz-Ayuso, i s'ha mostrat «obert a dialogar». «No hem vingut ni a imposar ni a tutelar, sinó a ajudar, col·laborar i cooperar», ha assegurat Sánchez.

«En el moment en què no es prenen les decisions que creiem que s'han de prendre, el govern d'Espanya el que no pot fer és posar-se de costat. Nosaltres sempre ens posarem a la pell dels qui més pateixen aquesta pandèmia: malalts, professionals sanitaris i familiars de les víctimes», ha etzibat el president del govern espanyol.

«Sempre hem posat la salut pública per damunt de qualsevol altra consideració. I és evident que la incidència acumulada a Madrid és molt elevada i preocupant», ha reflexionat en veu alta Sánchez, acompanyat del primer ministre portuguès, António Costa. «Després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid podíem no fer res o podíem aplicar l'estat d'alarma territorialitzat», ha apuntat el president espanyol.