Una exestrella del tenis sobre la nova Copa Davis de Piqué: «És ridícul»

El nou format de la competició s'estrena aquest divendres amb partits a tres sets

Màxima tensió a poques hores que comenci la nova Copa Davis. Aquest divendres  arrenca la primera fase de la competició per equips més important del tenis mundial, renovada de cap a peus en mans de ni més ni menys que Gerard Piqué, que deixa per moments la polèmica en el món del futbol per revolucionar-ne un altre. 

En una votació celebrada l'agost de l'any passat a Orlando, Florida, i encapçalada pel president de la Federació Internacional de Tenis (ITF), David Haggerty, el grup d'inversió de Piqué, Kosmos, va endur-se un 70% d'aprovació per renovar l'estructura i format de la competició. Una llum verda contrària al que haurien desitjat les federacions d'Alemanya, Gran Bretanya i Austràlia, la que acumula més títols, que s'oposaven a la proposta del futbolista, i que ara torna a generar declaracions contundents en contra. 

  • També et pot interessar: Una empresa de Gerard Piqué invertirà 3.000 milions de dòlars per canviar totalment la Copa Davis de tenis

«Això és ridícul. Ell no sap res de tenis»

La marca Luis Vuitton s'encarregarà de fer l'estoig per la Copa Davis | Cedida

 

Les veus discordants tornen a manifestar-se poques hores abans de començar la competició. Una de les crítiques més dures ha estat la de  Lleyton Hewitt, el jugador amb més partits disputats a la competició i actual capità dels australians. «Ara estem dirigits per un espanyol», deia Lleyton, visiblement molest amb els canvis en un esdeveniment que aixeca passions a casa seva.

«Això és com si jo sortís a demanar canvis per la Champions League. És que això és ridícul. Ell no sap res de tenis», remarcava, mostrant la seva clara disconformitat amb els actuals dirigents de la competició. «Aquests canvis fan mal a la copa Davis», afegia. Segons explica, els quatre 'Grand Slam' es juguen al millor de cinc i, eliminar-ho, mata aquesta competició.

  • També pots llegir: La Davis de Piqué, molt criticada: «No té res a veure amb el tenis»

Rafa Nadal defensava el passat desembre que calia donar un vot de confiança a Gerard Piqué. Ara Lleyton assegura que tenir la final en una sola ciutat és «ridícul» i ha posat en dubte que els jugadors 'top' hi vagin.

En una sola setmana i a una sola ciutat

Una inversió a 25 anys de 3.000 milions de dòlars  aviat serà, per a bé o per a mal, moment històric en el món del tenis. La competició s'estrena amb una ronda de qualificacions en la que 24 seleccionats buscaran 12 passis per a la final, on els esperaran els semifinalistes de la passada edició, en aquest cas Espanya, França, Croàcia i Estats Units, a més de dos convidats de l'organització: Gran Bretanya i Argentina.

En el format anterior, els equips nacionals disputaven partits al millor de cinc durant quatre setmanes repartides en el calendari. Ara el nou format agrupa la competició del Grup Mundial en quatre rondes al millor de tres sets durant una setmana. És l'última fase, en especial, la gran novetat. Una sola setmana i una sola ciutat. La fase final es disputarà el mes de novembre a la Caja Mágica, a Madrid.