Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de dos alumnes participants de la FIRST LEGO League Reus-Tarragona

Èxit total de la 9a edició de la 'FIRST LEGO League' Reus-Tarragona

La competició científica i tecnològica ha aplegat prop de 500 alumnes d'arreu del territori

Imatge de dos alumnes participants de la FIRST LEGO League Reus-Tarragona
La FIRST LEGO League Reus-Tarragona ha comptat amb la participació de prop de 500 alumnes | Cedida

La 'FIRST LEGO League' Reus-Tarragona ha tancat la seva novena edició convertint-se, un any més, en tot un èxit. La competició científica i tecnològica, per a nens i joves d'entre 6 i 16 anys, ha tingut lloc aquest dissabte 8 de febrer a les instal·lacions de FiraReus. En total hi han participat prop de 500 alumnes d'arreu del territori repartits en 56 equips diferents.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Els nens i nenes pertanyen a 24 centres educatius diferents i la xifra de participants ha superat la de les edicions anteriors. El gran objectiu de la competició és incentivar el treball en equip i la capacitat d'emprenedoria  entre els més joves, cridats a ser futurs científics o enginyers, a través d'una sèrie de reptes a superar amb creativitat i tecnologia.

En el cas d'enguany, l'organització ha plantejat el repte d'articular un entorn, una ciutat, on poder viure i treballar i que sigui capaç de perdurar en el temps de forma sostenible. Per dissenyar els mecanismes, però, només es poden fer servir eines i tecnologies actuals. La FIRST LEGO League és una forma de despertar i d'aplicar el pensament científic i el pensament enginyer en mans de joves amb inquietuds capaços de donar el millor d'ells mateixos per aportar solucions vàlides i creatives.

En total, la competició ha aplegat més d'un miler de persones entre participants, professors, jurat i també familiars. Els equips guanyadors han aconseguit el bitllet per representar la demarcació de Tarragona a la final estatal amb els escollits de les altres províncies. La Universitat Rovira i Virgili (URV) és un dels grans motors del projecte, de la mà d'altres institucions com la Diputació de Tarragona, els respectius ajuntaments o l'empresa LEAR Corporation .