El mercat de Wuhan on se sospita que es va originar el brot de coronavirus

L'experiència d'un espanyol a la Xina: «Wuhan ja era un desert a l'octubre»

Daniel Bravo va visitar la ciutat xinesa en motiu dels Jocs Mundials Militars

«Wuhan  ja era un desert a l’octubre». És el testimoni de Daniel Bravo, president de la Federació d’Esgrima de Castella i Lleó, que va viatjar fins a la ciutat xinesa amb motiu dels Jocs Mundials Militars com a delegat i àrbitre internacional. En una entrevista a ‘Diario de Valladolid’ l’home detalla la seva experiència a l'epicentre de la pandèmia  del coronavirus.

Daniel Bravo explica que el a sorprendre la grandària de la ciutat i que tot hi viure 11 milions de persones  es veia molt poca gent pel carrer. «Veia uns edificis de 30 plantes apilats, grans avingudes, però el més sorprenent de tot era que no hi havia trànsit, ni cotxes, ni gent  pels carrers. Això ens va sorprendre molt. No sabíem on s’havien posat tots els seus habitant», recorda el val·lisoletà, qui va estar allotjat en un hotel de la ciutat.

 

«La ciutat estava buida»

Sens dubte, el que més va marcar a Daniel Bravo va ser el fet que la ciutat estigués pràcticament deserta: «Alguns deien que al ser uns Jocs militars, el govern havia demanat a la població que no sortís de les seves cases per no molestar als esportistes. Sigui com sigui, la ciutat estava buida».

«Vam poder fer turisme  per la ciutat i, en tots els llocs era igual. Semblava una ciutat fantasma, un desert ja a l’octubre», recorda Bravo.

 

Mesures de seguretat importants

Daniel Bravo destaca les mesures de seguretat  que hi havia durant l’esdeveniment esportiu, explica que hi havia molta policia  i que l’acreditació  era obligatòria per moure’s per tots els llocs de la ciutat. «Per ells era una gran oportunitat i un aparador per demostrar que són bons organitzadors», indica.

Però el detall més important i que ara té tot el sentit del món es troba en el paquet de benvinguda  que li van donar una vegada va entrar a l’habitació de l’hotel. L’home explica que el regal estava format per un barnús, una cafetera i una mascareta. «Era molt sofisticada. En aquell moment no et pares a pensar perquè pot servir però ara ho penses i...». Després de tornar de Wuhan, Bravo no ha patit cap mena de símptoma  relacionat amb la Covid-19.