Un expert britànic avisa: El coronavirus podria no erradicar-se mai

El nombre de positius per coronavirus segueix augmentant dia rere dia

Pla mitjà d'un professional del CatSalut duent a terme una prova PCR de coronavirus a una veïna de Sabadell. Imatge del 7 d'agost de 2020.
Catalunya ha tornat a superar els mils contagiats en un dia | Catalunya Diari

El professor Mark Walport, membre de la junta d'experts que treballa amb el Govern britànic en la lluita contra el coronavirus ha avisat aquest dissabte que la malaltia podria romandre activa a escala global de manera indefinida, i que caldrien diverses rondes de vacunació per minimitzar la seva amenaça. «Això no serà com la verola, que podia erradicar-se amb una vacuna. Aquest virus estarà amb nosaltres per sempre d'una forma o una altra», ha avisat en una entrevista de BBC4.

«Serà necessari, gairebé amb tota seguretat, que es realitzin campanyes de vacunació a intervals regulars», ha afegit. Amb tot, el professor s'ha mostrat «raonablement optimista» respecte a la possibilitat d'aconseguir una vacuna satisfactòria, encara que, en la situació actual, encara caldran mesures «més dràstiques» per impedir un repunt de casos --almenys al Regne Unit-- que puguin saturar la demanda per aquesta.

«És possible que es pugui descontrolar la situació? És clar. Per això és tan important que treballem tots junts», ha dit. «Perquè aquesta infecció està amb nosaltres. Menys d'1 de cada 5 britànics s'ha contagiat, així que el 80% de la població encara és susceptible de travessar el coronavirus», ha afegit.

Catalunya registra 1.174 casos nous de Covid-19

Ahir divendres, 21 d'agost, es van registrar 1.174 nous contagis de Covid-19 i un total de 16 defuncions, segons les dades actualitzades d'avui dissabte pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El nombre de malalts ingressats a l'UCI va augmentar en 10 persones, de tal manera que ara n'hi ha 131. Tanmateix, el total de pacients tractats a hospitals catalans va descendir als 631, el que suposen 35 menys que el passat dijous.

Salut ha actualitzat, paral·lelament, el nivell de risc: ha passat dels 158,43 als 163,08 en un dia. Des de l'esclat de la pandèmia, a Catalunya s'han registrat 97.746 casos de coronavirus i un total de 12.938 persones han mort.

 

Torra demana «un esforç molt superior»

El president de la Generalitat de CatalunyaQuim Torra, llançava ahir divendres un toc d'atenció a la ciutadania davant de les xifres de contagi de la Covid-19 i va demanar «un esforç molt superior» per aplanar la corba abans del retorn a l'escola i a la feina després de les vacances d'estiu.

«Demano a tothom focus absolut en aquesta emergència», va publicar el president català ahir al seu compte personal de Twitter. Torra va advertir que vénen «tres setmanes decisives» per reduir l'expansió del coronavirus i va demanar fer front a la represa de l'activitat «amb les màximes garanties». Les paraules de Quim Torra arribaven després que el Departament de Salut anunciés 942 casos nous de coronavirus confirmats per PCR a Catalunya. Amb totes les proves, la xifra total de contagiats avui, però, és de 97.746 casos.


Comentaris

envia el comentari