Professional sanitari atenent un pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós

Un expert espanyol preocupat pel virus: «Estarem en un problema gran»

Adolfo García Sastre assegura que s'ha d'estar molt pendent de la tornada a l'escola perquè no es desbordi la situació

El catedràtic de medicina i microbiologia Adolfo García Sastre, que actualment treballa a l'Hospital Mount Sinaí de Nova York, ha estat un dels convidats al programa 'Al rojo vivo', en la tornada d'Antonio García Ferreras als platós després de les vacances d'estiu. El microbiòleg ha fet un repàs a la situació actual del coronavirus i també el que vindrà en els pròxims mesos.

Una de les preguntes que Ferreras ha fet al científic burgalès és si de cara a la tardor es compliran les expectatives negatives que assenyalant que amb la baixada de les temperatures el virus evolucionarà d'alguna manera. En aquest sentit, García Sastre ha dit que «és possible que el nombre de transmissions augmenti a causa de l'hivern». Tot i això ha reconegut que «no sabem molt bé què ocorrerà a l'hivern», alhora que ha avisat que «hem d'estar vigilants i parar els contagis que estan pujant a tot el món i a Espanya».

Pel que fa a l'estat actual de la pandèmia a Espanya, el viròleg s'ha mostrat contundent respecte a la gestió que s'està fent. «Continua havent-hi molts problemes i no està prou continguda en molts llocs. Potser es podria fer més esforç per a poder-la contenir», ha lamentat García Sastre.

La tornada a l'escola i la reticència d'algun col·lectiu a vacunar-se

Ferreras també ha interpel·lat l'expert en microbiologia sobre dos temes de candent actualitat: la tornada a l'escola i l'arribada d'una vacuna contra la Covid-19. En aquest sentit, García Sastre s'ha mostrat molt preocupat per la tornada dels nens i nenes a les aules, reconeixent que s'haurà d'estar molt pendent perquè no es descontroli. Tot i això, ha assegurat que la mobilitat dels nens és molt més reduïda que la dels adults, per la qual cosa serà més fàcil aturar els potencials brots que es detectin a les escoles.

Sobre la vacuna, el microbiòleg ha desitjat que no hi hagi molta reticència a la vacunació quan sigui possible fer-ho. Així mateix, García Sastre ha alertat que els joves podrien suposar un problema, en el cas que considerin que si passen el virus, aquest no els afectarà o ho farà d'una forma lleu, ja que en aquest cas, «estarem en un problema gran».