Una experta del CSIC alerta d'una segona onada de contagis abans de l'estiu «si ens llencem a fer vida normal»

Margarita del Val ho justifica perquè encara «hi ha molts casos asimptomàtics i molta població vulnerable»

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament
L'experta del CSIC demana cautela per evitar un rebrot del coronavirus. | ACN

La immunòloga Margarita del Val, investigadora científica del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), ha advertit de la possibilitat d'un rebrot de la Covid-19 i una segona onada de contagis abans de l'estiu si la població es llança a fer «vida normal». Ho ha dit aquest dimarts al vespre en una entrevista al programa 'Hora 25' de la Cadena Ser.

L'experta en virus, encarregada de coordinar diversos equips del CSIC centrats en la recerca contra la Covid-19, ha assenyalat que ha assegurat que, donades les circumstàncies, cal actuar amb molta cautela per evitar l'aparició d'un rebrot. Margarita del Val ha advertit que encara que s'hagi iniciat la desescalada en les mesures de confinament no cal abaixar la guàrdia, perquè, segons han dit, en aquests moments «hi ha 15 vegades més casos» que quan es va decretar l'estat d'alarma a Espanya fa prop de dos mesos.

Molta població vulnerable encara està exposada al virus

La viròloga ha advertit que, encara que estiguem en el tram final de la pitjor fase de l'epidèmia, no pot haver-hi despreocupació a l'hora de prevenir el contagi. En aquest sentit, ha explicat que «qualsevol relliscada de qualsevol de nosaltres pot tenir efectes multiplicadors», ja que «hi ha molts casos asimptomàtics i molta població vulnerable».


Comentaris

envia el comentari