En l'actualitat, són molts els estafes i estafes relacionats amb els conductors. Fa unes setmanes, va sortir a la llum un nou frau que suplantava la identitat de la mateixa Direcció General de Trànsit.
L'objectiu dels estafadors és robar les dades personals de la víctima. Després arriben a vendre la informació per donar lloc a nous delictes. Ara, els experts han detectat un problema nou.
Aquesta és la nova estafa amb què cal anar amb compte
A més del ja citat, hi ha una nova estafa relacionada amb el cotxe. Caure és molt senzill. En recollir el cotxe, la víctima troba que té un cop o algun desperfecte.
Després, es troba al parabrisa un paper demanant disculpes. A la nota apareix també un número de telèfon de l'altra part per arreglar el comunicat de danys.
Com és natural, la víctima no dubta a trucar. A l'altra banda, una persona respon, dient que la vostra companyia d'assegurances no trigarà a contactar. Tot i això, és aquí on comença la perillosa estafa.
El risc és a l'enllaç
És un procés tan habitual que la víctima no s'imagina que està a punt de caure en una estafa. Passat un temps, us arriba un missatge de la suposada companyia d'assegurances.
Dins del mateix hi ha un enllaç per fer una trucada de vídeo abans de reparar els danys. Com passa a les estafes d'aquest estil, aquí és on es concentra tot el risc.
En fer clic a l'enllaç, la víctima permet que els estafadors tinguin accés al telèfon. Per això, usen una app tipus mirall per veure en remot el que fa el conductor amb el dispositiu. Així descobreixen la clau del banc, accedint al seu compte.
Quan la víctima accedeix a l'aplicació bancària, els delinqüents poden deixar el compte buit. A més, també es poden fer amb aquest mètode amb tota mena d'informació personal.
Com evitar aquesta nova estafa
Davant la facilitat de caure en aquesta estafa i el perill que això suposa, els experts no han dubtat a compartir diferents consells. L'objectiu és que no hi hagi més víctimes:
- Evita fer clic a enllaços sospitosos: sobretot, si arriben per SMS o per xarxes socials.
- Contacta amb la companyia: si et passa, posa't en contacte amb la companyia d'assegurances per comprovar que no és un frau.
- Avisa les autoritats: denuncia sempre que tinguis sospites.