Nombrosos estudis han assegurat que era poc probable que l'aigua pogués transmetre el coronavirus, però sí que han recalcat en diverses ocasions la importància d'evitar aglomeracions a la platja per evitar creuar-se amb altres banyistes. La notícia era rebuda amb resignació per part de milers d'espanyols que estaven a l'espera de poder visitar la costa per gaudir de les vacances estivals. L'investigador Joan Grimalt manifestava que laCovid-19no «té cap opció» de expandir-se mitjançant l'aigua de la platja o de les piscines.
«Seria una notícia nefasta per al sector que sorgís un brot en una platja»
Això sí, l'investigador també ha demanat «paciència» i ha tornat a recalcar la importància de guardar la distància de seguretat tot i estar de vacances. «Seria una notícia nefasta per al sector que sorgís un brot en una platja», assenyalava. Espanya, que està a punt d'obrir fronteres per rebre a turistes de tots els llocs d'Europa, es prepara per a la nova normalitat. Els seus més de 8.000 quilòmetres de platges i el sector turístic en general representen un 15 per cent de la riquesa nacional.
Tot i que sembla impossible que la covid-19 es pugui transmetre per l'aigua, Grimalt recomana limitar l'aforament de platges per evitar aglomeracions i també desinfectar les parts exteriors de la piscina i de les platges. També assegura que li semblaria exagerat prohibir el bany en llocs com els pantans o rius i recomanava optar per la piscina en cas de tenir-ne una a prop.
Control d'aglomeracions a les platges
De moment, ciència i tecnologia ja s'han aliat per crear una sèrie d'innovacions que permetran mantenir controlades les aglomeracions a les platges i garantir la seguretat de tots els ciutadans, que ja s'han començat a animar a anar a les platges després de gairebé tres mesos de confinament.