Experts catalans alerten sobre el risc de la desescalada del cap de setmana

A més, afegeixen un punt de perillositat per la proximitat amb les festes de Nadal

Pla general de la Via Laietana de Barcelona sense cotxes i amb persones fent un passeig, fent esport o passejant el gos
A més, afegeixen un punt de perillositat per la proximitat amb les festes de Nadal | Catalunya Diari

Arriben les festes de Nadal, i setmanes abans encara no sabem què passarà. Sembla que les dades milloren a poc a poc, així ho podem veure amb les mesures que s'estan flexibilitzant de forma progressiva. Tot i que hi ha persones que realment veuen un avanç amb aquesta baixada de les restriccions, n'hi ha d'altres que alerten sobre el risc que suposa. 

És el cas de l'expert de BIOCOM-SC, Daniel López Codina, el qual ha assegurat que el context actual «és de certa estabilitat amb amenaces de creixement» en una entrevista aquest matí de diumenge al 'Via lliure' de RAC 1. De fet, ha advertit que actualment la pandèmia està passant per un «estat perillós» i que «seria convenient no fer més passes endavant», referent a les mesures restrictives. 

Per ser més concrets, ha alertat sobre la perillositat que suposa la desescalada en el confinament de cap de setmana: «És especialment arriscat trencar el confinament de cap de setmana de municipi a comarca, sobretot a les àrees metropolitanes. Pot facilitar molt l'increment de mobilitat». 

Però no ha estat l'única mesura que ha criticat. També ha apuntat que la reobertura del sector cultural pot arribar a desestabilitzar les dades: «El problema no és tant la gent que es troba a dins del Gran Teatre, sinó el que implica abans i després de mobilitat i trobades». 

Extremar la prudència a les festes de Nadal

Segons l'expert, i tenint en compte la proximitat amb les festes de Nadal, opina que «seria convenient no fer més passes endavant» en la desescalada. Per ser més exactes, assegura que s'haurien de seguir pas per pas els punts publicats pel Procicat. 

A banda d'això, Daniel López també ha tingut paraules sobre com s'hauria d'actuar a les festes de Nadal. L'expert ha apuntat que cal extremar la prudència de cara a Nadal. «Nadal és molt perillós, perquè ens trobem amb gent qui no ho fem normalment. De nuclis on la incidència ha estat alta i hi ha una certa immunitat de grup, es propagarà el virus a d'altres que són molt més verges», ha assegurat.


Comentaris

envia el comentari