Els experts demanen augmentar les restriccions a tota Espanya menys en una comunitat

El personal sanitari demana mesures més restrictives

Un professional sanitari pren la temperatura a una dona abans de realitzar la prova PCR
Astúries és la comunitat que registra millors dades | EP

Els professionals sanitaris i els investigadors científics ja estan cansats de sol·licitar a les administracions públiques mesures urgents per aturar la segona onada de contagis. Els experts fa setmanes que adverteixen del preocupant increment de casos al nostre país, amb unes xifres epidemiològiques que requereixen la reculada cap a mesures més restrictives.

Astúries i Madrid, els dos extrems de la pandèmia

L'últim a sol·licitar-ho ha estat el president de l'Organització Mèdica Col·legial (OMC), Serafín Romero que ha demanat la intervenció de les autoritats sanitàries en totes les comunitats, excepte una.

En concret, el cas d'Astúries continua sorprenent a tot el país. La comunitat ha aconseguit mantenir a ratlla al virus i registra el millor escenari epidemiològic. El govern asturià ha fet una excel·lent labor en la realització de proves PCR i el rastreig de contactes, aconseguint la taxa de positivitat més baixa del país.

Segons ha explicat el doctor en una roda de premsa del Fòrum de la Professió Mèdica, totes les comunitats menys Astúries haurien d'adoptar un «nivell més restrictiu» quant a mesures preventives davant el coronavirus.

La primera en aplicar aquestes limitacions hauria de ser Madrid, i es que les dades mostren que s’hauria d'haver derivat «gairebé a una fase 1» sota l'opinió de l'expert. D'aquesta manera, les limitacions imposades a la regió amb el confinament selectiu d'alguns barris són completament insuficients per a l'expert.

L'OMC demana més restriccions i criteris unificats per a totes les comunitats

Serafín Romero creu que la situació ens ha tornat a sobrepassar i que és necessària la intervenció del govern central per a imposar criteris iguals en tota la comunitat.

«El que ens resulta esperpèntic és que no tinguem una base comuna en la presa de decisions. Andalusia i Castella i Lleó han demanat a plens pulmons un escenari únic per a la presa de decisions» ha recordat el president de l'OMC.


Comentaris

envia el comentari