Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Les exportacions de la demarcació de Tarragona cauen un 4% al primer semestre

La Unió Europea és la principal destinació de les vendes a l'estranger, i la demarcació de Tarragona és el territori català que ha patit una reducció més important
Les exportacions catalanes creixen un 6,8% durant el novembre
El saldo comercial del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es manté en xifres negatives  | ACN

 

Les empreses de la demarcació de Tarragona han vist com les exportacions queien un 4,3% durant el primer semestre del 2018, en relació al mateix període de l'any passat, arribant a un total de 4.026,3 milions d'euros.

Tanmateix, segons les dades publicades pel Ministeri d'Economia en l'informe mensual de comerç exterior del passat mes de juny,  la demarcació de Tarragona és el territori català que ha patit una reducció més important de les vendes fora del país, per darrere de Girona —que ha registrat un 3,3%. No obstant això, es continua mantenint, després de Barcelona, com la segona que més exporta a l'estranger

La Unió Europea, principal destinació de les exportacions de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Els sectors que més es venen fora del país són els dels productes químics, amb 1.599,4 milions d'euros i amb un increment del 14,5%; i els energètics,  amb 568,8 milions d'euros i amb una disminució que arriba al 38,3%. D'altra banda, el principal producte exportat des de Tarragona són les matèries plàstiques i els manufacturats, els combustibles, els aparells i material elèctric, altres productes químics, els productes químics orgànics, les joguines i articles esportius, els olis essencials i, finalment, els productes de cereals.

A més, el destí principal de les exportacions del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre és la Unió Europea. Pel que fa als països, França està al capdavant, amb 556 milions d'euros; seguida d'Alemanya, amb 384,2 milions; Itàlia, amb 355,7 milions; Portugal, amb 280,2 milions; Regne Unit, amb 236,8 milions; Països Baixos, amb 211,7 milions; Marroc, amb 171,1 milions; Estats Units, amb 166,9 milions; i Turquia, amb 114,9 milions d'euros.

El saldo comercial es manté en xifres negatives

D'altra banda, les importacions han augmentat al llarg d'aquest primer semestre, arribant als 6.408,1 milions d'euros. No obstant això, el descens de les compres a l'exterior és bastant més baix que el registrat per les vendes. Moltes de les compres són, en gran part, productes energètics i químics. Així, el saldo comercial del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es manté en xifres negatives, amb -2.381,7 milions d'euros.