«Valls i teatre en femení a mitjans del segle XX» és el nom de l'exposició que el vestíbul del Teatre Principal acull des d'ara i durant les pròximes setmanes amb motiu de la pròxima celebració del 8 de març, Dia de la Dona. L'activitat s'emmarca dins del cicle de l'Escola de l'Espectador, que agrupa els actes paral·lels a la programació artística dels Teatres de Valls, i es podrà veure fins al 3 d'abril.
La mostra fa un homenatge a les dones de Valls de mitjans del segle passat que van esdevenir actrius pujant a escena. Les fotografies pertanyen a una selecció d'imatges i espais on l'actriu n'és la protagonista, en diferents indrets dins i fora del teatre de referència.
A través de les imatges procedents del fons fotogràfic de l'Arxiu Municipal de Valls, la comissària Aïda Sánchez ha realitzat un exhaustiu treball per tal d'ampliar-ne la informació, especialment a partir d'informants i de la memòria oral de persones vinculades a la Congregació Mariana i a la tradició teatral de Valls, així com amb bibliografia i premsa de l'època, que han ajudat a contrastar i ampliar-ne la informació.
Exposició amb un objectiu feminista
L'objectiu del treball era el d'apropar un període de la història local a partir d'una activitat tan concreta com la teatral. L'enfocament s'ha centrat en les dones com a protagonistes, amb un clar objectiu feminista, en un breu espai temporal dins del conjunt de la història.
L'exposició es pot veure des de l'obertura de portes del Teatre Principal en cada funció fins a la finalització de l'espectacle. Té programada una visita guiada, de forma gratuïta, el divendres 15 de març a les 20.00 hores, abans de la representació de l'obra teatral Veu de Dona, on la comissària explicarà els detalls del treball i de les mateixes imatges.