IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Facebook obrirà a la torre Agbar de Barcelona un centre de control de continguts per lluitar contra les notícies falses

Ho farà a través de la companyia Competence Call Centre, que ja ha llogat vuit plantes de l'emblemàtic edifici

La torre Agbar acollirà un centre de control de continguts de Facebook
La torre Agbar acollirà un centre de control de continguts de Facebook | cedida

Barcelona és la nova aposta de Facebook per lluitar contra el contingut nociu, com les notícies falses. La xarxa social ha decidit fer-ho des d'un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, la torre Agbar, dissenyada per l'arquitecte Jean Nouvel.

Fa tan sols deu dies s'ha sabut que una empresa anomenada Competence Call Center (CCC) havia llogat un total de 9.000 metres quadrats distribuïts entre vuit plantes de Torre Glòries, on obrirà un centre de control de continguts similar al que ja hi ha obert a Alemanya. 

500 llocs de treball nous a Barcelona

En aquest nou centre, que té com a objectiu erradicar les 'fake news' de la xarxa social més gran del món, s'instal·laran un total de 500 persones de CCC, un nombre de treballadors pràcticament idèntic al que Facebook té a la ciutat alemanya d'Essen. El que no se sap encara és si els plans de Mark Zuckerberg passen per centralitzar el servei a la capital catalana, o si es mantindran les dues seus obertes. 

En aquest sentit cal dir que Facebook no ha volgut pronunciar-se sobre la notícia, però el que sí que és cert és que a la pàgina web de Conference Call Center ja hi ha obert un procés de selecció per als futurs treballadors. Els perfils que es busquen són de Community Managers que parlin català, castellà, danès, italià, noruec i portuguès, tot i que també busquen un cap de qualitat, un cap de recursos humans i personal informàtic. 

L'oportunitat perduda de l'Agència Europea del Medicament

La notícia arriba després d'un dels grans fracassos d'Ada Colau a la ciutat comtal: la pèrdua de l'Agència Europea del Medicament (EMA).Tot indicava que la capital catalana seria l'escollida per acollir l'agència a la mateixa torre Agbar, tenint en compte que era l'única ciutat amb seu oficial, però finalment no va ser així. Més enllà dels 1.000 treballadors que hauria suposat, l'EMA hauria portat a Catalunya més de 40.000 viatgers internacionals, i importants ingressos econòmics. 


Comentaris

envia el comentari