La factura de la llum augmentarà un 10% per a l’usuari mitjà

L'increment és una de les conseqüències de l’augment del gas, del CO2, de les matèries primeres i del preu del gas natural i l’energia hidràulica

La subida de la luz continuará con un 10% después de agosto
L'augment en la factura de la llum continuarà amb un 10% després d'agost | Cedida

Tal com ha anunciat el Govern, la tarifa regulada de la llum tornarà a ser tot un mal de cap a les llars catalanes. En concret, el preu de la llum es veurà afectat amb un increment de fins al 10% per a un usuari mitjà, després que altres serveis també s’hagin vist afectats. Un bon exemple és l’augment de preu del gas, de les matèries primeres i, fins i tot, dels drets d’emissió de CO2.

Els que més es veuran afectats per aquest increment del 10% en la factura de la llum seran tots aquells usuaris que tinguin contractat el servei de 300 kwh al mes, amb una potència instal·lada de 4 kw. En efecte, aquest mes d’agost els preus de l’electricitat ja han batut un nou rècord, ja que el recompte del 29 d’agost va ser de 70,99 euros Mwh i es preveu que sigui de 64 euros Mwh el 31 d’agost.

La tarifa de 300 kwh al mes augmenta un 10%

El mes d’agost acaba amb unes dades que mostren un increment total del 35% en el preu de la llum respecte al mateix període del passat 2017.  El Govern vol implantar aquest augment del 10% com a conseqüència de la pujada del gas, de les emissions de CO2, de les matèries primeres i del preu del gas natural i l’energia hidràulica, tot i que aquest any els embassaments estan en el seu punt màxim.

Aquest increment en l’electricitat ha estat reconegut per part del Govern de Pedro Sánchez. No obstant això, José Domínguez Abascal, secretari d’Estat d’Energia, va opinar que aquesta no era una solució factible. És més, va admetre que no veu quina seria la manera de solucionar aquests augments a curt termini.

Augment poc factible a curt termini

El secretari Domínguez també va argumentar que les «lleis europees amb prou feines deixen marge per canviar el funcionament d’un mercat majorista controlat per molt poques empreses». És a dir que en aquest sentit l’augment i les oscil·lacions dels preus no pararan.

Cal especificar que aquest increment en la factura de la llum es veurà reflectit en el preu regulat, és a dir, en el Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC), al costat dels peatges i impostos. Posant un exemple, un consumidor mitjà amb una potència contractada de 4,4 kw i un consum anual de 3.500 kwh haurà de pagar 796 euros de llum aquest any 2018.


Comentaris

envia el comentari