Dues dones amb mascareta passegen per Terrassa, Catalunya

Falange convoca una manifestació en ple estat d'alarma tot i el confinament

L'organització es compromet a una distància de seguretat i a l'ús de guants i mascaretes

Sorprenent convocatòria la que ha transcendit en les darreres hores. El partit feixista Falange Española ha comunicat a la subdelegació del govern espanyol a Madrid la convocatòria d'una manifestació per al proper dissabte, dia 2 de maig, a les dotze del migdia a la ciutat de Madrid. Tot plegat, malgrat les restriccions vigents amb l'estat d'alarma, que tot just aquest dimecres es va allargar fins el proper dia 9 de maig.

Una manifestació contra el govern espanyol

Manifestar-se no és una de les excepcions al confinament que contempla el decret que regula l'estat d'alarma. Amb tot, però, Falange ha anunciat mesures per 'protegir' qui es vulgui manifestar el 2 de maig: hi haurà guants i mascaretes per a tots els manifestants i es respectaran les mesures de distanciament interpersonal. L'obstacle, però, és que no està permès saltar-se el confinament per a aquesta finalitat, de manera que hi ha poques opcions, o gairebé cap, que la subdelegació del govern estatal doni el seu vistiplau a la manifestació.

Amb tot, caldrà veure si la formació feixista acompleix les ordres de l'executiu o se les salta. Segons els cartells difosos a les xarxes socials, la manifestació es justifica pel «tractament als nostres morts, la incompetència i la falta de rigor d'aquest govern», que segons ells «mereixen una resposta frontal de la societat espanyola». La cita serà a les dotze del migdia al Monument dels Caiguts per Espanya, a la madrilenya plaça de la Lleialtat, i el recorregut acabarà a la seu del Ministeri de Sanitat, al passeig del Prado de la capital.

Aniran als tribunals

Des de Falange Española ja han anunciat que si el govern espanyol els posa impediments a la manifestació, recorreran al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid  per reclamar la vigència dle dret a manifestació tot i l'estat d'alarma. La polèmica està servida.