Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de fons d´una casa en miniatura i una persona lliurant unes claus, una altra imatge d´un home amb gest pensatiu i una emoticona d´una exclamació

Mitja Espanya en alerta per la nova estafa de l'hórreo: et treuen tots els diners

El malentès ha començat a partir d'una publicació en clau humorística a la xarxa social X, abans Twitter

Les xarxes socials estan per informar-nos del que passa al nostre voltant. No obstant això, no sempre ens hem de creure tot el que veiem. Ara, des d'Infoveritas han desmentit una mentida sobre una falsa estafa que s'ha fet viral.

Tot ha passat arran de la publicació d'un usuari de X, abans Twitter. Tot i que va postejar en clau humorística, no són pocs els que s'han pres al peu de la lletra les paraules.

Aquesta és la publicació sobre el fals estafa que causa confusió

"Hem estat víctimes del famós TIMEM DE L'HÓRREO; creus estar comprant una casa i en realitat et venen l'hórreo. La policia ha vingut a peritar, però ja ens adverteixen que és IMPOSSIBLE RECUPERAR ELS DINERS", diu el missatge.

Imatge que mostra una publicació en xarxes socials sobre el
Infoveritas confirma que l'estafa de l'hórreo és una mentida | Infoveritas

"I són el 80% de les que anuncien a ASTÚRIES Tornem a Madrid", continua. Acompanyant el text, hi ha dues imatges que també han causat confusió.

Una és una casa al costat d'un hórreo. L'altra d'un agent de la Guàrdia Civil. Tot i que sembla cert, aquesta estafa no és més que una mica, ja que la publicació es va compartir en clau humorística.

En realitat, la primera imatge és de la Casa Rural La Collada, Astúries. La segona és del zulo on ETA va tancar Ortega Lara. Així ho han confirmat des d'Infoveritas.

Els experts confirmen que l'estafa de l'hórreo és fals

Amb l'objectiu de verificar la informació, des d'Infoveritas van buscar a Google "estafa de l'hórreo". La realitat és que no hi ha notícies d'aquesta estafa. Sí que ho fa, però, la publicació de X.

En cercar les imatges, per la seva banda, es pot comprovar d'on són les imatges del post. La primera és de la casa rural abans esmentada. La segona, del zulo d'ETA, circula des del 2010.

Imatge d´una casa rural anomenada
Infoveritas ha fet una cerca per desmentir la informació | Infoveritas

Tot i que no és més que una mica, són molts els usuaris que s'ho han cregut. Com no podia ser altrament, els comentaris no s'han fet esperar.

"Comprar una casa per catàleg sense veure-la en persona o vas molt sobrat o ets molt ximple", comenta un. "Però és el de la foto de l'esquerra? Perquè si és que sí ia la caseta viu l'estafador", diu una altra. "Jo m'instal·lava a l'hórreo demà mateix per donar-li bé la torra tot l'estiu", afegeix.