La Policia Nacional avisa d'un fals WhatsApp sobre el nivell d'alerta terrorista a Espanya

Es tracta d'una notícia falsa que assegura que s'ha elevat fins a un risc d'atemptat imminent

Imagen de archivo
Imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L'arribada de les xarxes socials i les aplicacions telefòniques ha permès que puguem estar informats en tot moment sobre què passa a qualsevol part del planeta. Alhora, però, també tenen un gran hàndicap: els rumors falsos i les estafes circulen per Internet sense filtres i juguen amb la bona voluntat de la gent que se'ls creu i els fa córrer.

En aquest sentit, l'última enganyifa que circula en forma de cadena de WhatsApp és una informació falsa sobre el nivell d'alerta terrorista a Espanya. La Policia Nacional ja ha alertat a través de Twitter que es tracta d'una notícia absolutament falsa que només pretén generar pànic entre la gent.

Espanya segueix en nivell 4 d'alerta terrorista

Segons el fals rumor, el nivell d'alerta terrorista a Espanya hauria pujat fins a l'amenaça d'atemptat imminent. Aquesta informació ha fet que la Policia rebés moltes consultes per saber si era veritat, fet que ha provocat que haguessin de sortir a desmentir-ho: el nivell d'alerta antiterrorista segueix mantenint-se en el número 4.

Les autoritats han publicat una piulada advertint que cal comprovar la veracitat de la informació a la web del Ministeri d'Interior o en els mitjans de comunicació i, en cas que fos fals, alertar les forces de seguretat. La Policia Nacional ha aprofitat el tuit per explicar què signifiquen els diferents nivells d'alerta.

Els Mossos alerten dels falsos rumors per WhatsApp

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra també ha alertat de l'existència de falsos rumors que circulen per les xarxes socials i aplicacions de telefonia mòbil «amb l'objectiu d'aconseguir alarmar, fer-se amb les teves dades, descarregar virus o col·lapsar la xarxa». Tot i que no són considerats com a delictes, excepte en determinats casos,  asseguren que treballen «per desmentir aquests falsos rumors i detectar els que surten nous». Prova d'això és el tuit que han publicat amb un recull dels més coneguts per tal que si la gent els rep, sàpiga que són falsos i no els torni a enviar.


Comentaris

envia el comentari