Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Policia Nacional

Set policies nacionals, enviats a casa després d'un possible contagi per coronavirus a Figueres

Es van activar els protocols pertinents, però es van acabar descartant les infeccions

Policia Nacional
Diversos agents de Policia Nacional, en una imatge d'arxiu. | Twitter

Un possible cas de contagi per coronavirus a diversos agents de la  Policia Nacional va fer saltar totes les alarmes aquest dimecres, 26 de febrer, a l'Alt Empordà, segons revela 'El Confidencial Digital'. Davant de les sospites pels contactes dels agents en una de les seves actuacions, se'ls va enviar a fer quarentena a casa, tot i que posteriors proves mèdiques han descartat cap contagi per coronavirus i la situació ha tornat a la normalitat aquest dijous.

L'origen de tot plegat: tres passatgers d'un AVE interceptats a Figueres-Vilafant

Tot plegat va començar aquest dimecres al matí, quan agents de la Policia Nacional  feien controls a un tren d'alta velocitat procedent de Marsella a l'estació de Figueres-Vilafant. Es tracta de controls rutinaris amb l'objectiu de detectar immigrants il·legals i evitar l'accés a Espanya de terroristes gihadistes. En aquest cas, els agents van detectar tres passatgers del Nepal i un de  Mali i van fer els tràmits corresponents tant a la mateixa estació com amb un posterior trasllat a la comissaria de  la Jonquera.

En el cas d'un d'ells, un ciutadà del Nepal  de 32 anys, els agents van creure que presentava «simptomatologia compatible amb el coronavirus», per la qual cosa es van activar els protocols previstos per a aquesta mena de casos, tant per al passatger com per als set Policies Nacionals que hi havien estat en contacte.

Tots ells, però, no presentaven símptomes i van donar negatiu a les proves realitzades, ara bé, els positius es poden donar fins a dues setmanes després de contraure el virus. Així doncs, es va optar per enviar els set agents a fer quarentena a casa fins a confirmar si el ciutadà nepalenc, que seria el possible focus de contagi, tenia o no coronavirus.

Descartat el contagi

Ja en territori francès, el ciutadà del Nepal va ser sotmès a una anàlisi mèdica en profunditat i es va descartar el seu contagi per coronavirus, de manera que es va desactivar la quarentena per als set policies nacionals. Tot i l'ensurt, aquest dijous ha tornat la normalitat al Cos Nacional de Policia a l'Alt Empordà.

També et pot interessar...