La família reial britànica ultima els preparatius per acomiadar Felip d'Edimburg

La cerimònia se celebra aquest dissabte a la tarda a Windsor, amb assistència limitada a 30 persones

El príncep Felip, Duc d'Edimburg i marit de la reina Elisabet II, rebrà sepultura aquest dissabte al Palau de Windsor, en una petita cerimònia familiar a causa de les restriccions pel coronavirus. El funeral està programat per començar a les 15.40 (hora espanyola), amb la sortida del fèretre del castell, seguit d'una marxa fúnebre i un minut de silenci a tot el país, segons ha comunicat el Palau de Buckingham. El funeral serà retransmès en directe per televisió.

Després d'un servei a la capella de Sant Jordi a càrrec del degà de Windsor, l'arquebisbe de Canterbury donarà la benedicció després de baixar el taüt a la volta reial. D'acord amb les regulacions de salut vigents a Anglaterra, només 30 convidats assistiran a la cerimònia, la majoria d'ells membres de la família reial. El primer ministre britànic, Boris Johnson, va anunciar la setmana passada que no aniria a l'esdeveniment per permetre que hi anessin més familiars i reunits.

Meghan de Sussex no hi serà

Entre els assistents a la cerimònia d'aquest dissabte a la capella de Sant Jordi, hi seran la reina Elisabet II, així com els quatre fills de la parella —Carles, Anna, Andreu i Eduard—, els vuit nets, la neboda i el nebot de la reina i tres dels seus cosins. Així mateix, hi assistiran tres parents alemanys de Felip, així com la comtessa Mountbatten de Birmània, amiga del duc d'Edimburg.

Algunes de les parelles dels fills i nets de la reina Elisabet II s'han inclòs en la llista de convidats, tot i que Meghan, duquessa de Sussex i dona del príncep Enric, no assistirà al funeral a causa del seu embaràs.

El rei consort més longeu de la història del Regne Unit

El príncep Felip, Duc d'Edimburg, va morir el passat divendres 9 d'abril als 99 anys. La seva defunció va ser comunicada per Buckingham Palace a través de les xarxes socials, explicant que el marit d'Elisabet II havia mort al Castell de Windsor. Cal recordar que en els darrers temps, havia estat hospitalitzat diverses vegades, la darrera per problemes de cor.

El Duc d'Edimburg ha estat el rei consort més longeu de la història del Regne Unit després d'ostentar aquest càrrec durant gairebé 70 anys. Nascut el 1921 a Corfú, el príncep Felip de Grècia va fer carrera militar a la marina britànica abans de comprometre's amb la llavors princesa Elisabet l'estiu del 1946. Es van casar un any més tard i van tenir quatre fills: el príncep Carles (1948), la princesa Anna (1959), el príncep Andreu (1960) i el príncep Eduard (1964).


Comentaris

envia el comentari