Hisenda podria obligar les famílies amb fills a centres concertats a retornar diners

L'Agència Tributària assegura que investigaran els pagaments a diversos col·legis en forma de donació

Els pares d'alumnes de col·legis concertats no poden pagar les quotes com a donacions | Cedida

Fa poc s’ha fet públic que l’Agencia Tributària començarà examinar amb detall els pagaments fets pels pares d’alumnes amb fills en col·legis concertats. El motiu d’aquesta revisió és que en moltes ocasions, sembla, que els pares han estat deduint més diners dels que haurien de declarar en les seves rentes.

Sembla que alguns pares estarien declarant els pagaments a les escoles dels seus fills com a donacions amb la finalitat de poder aplicar les deduccions fiscals que tenen els donatius de dinersEn alguns casos els pagaments augmentarien fins a un total de 2.400 euros, ja que en cas de trobar una irregularitat es revisaran els pagaments i deduccions a la renda des de l’any 2015.

La ministra d’Hisenda María Jesús Montero, ha fet públic que els pares d’alumnes de col·legis concertats que utilitzin aquesta fórmula hauran de tornar els diners desgravats amb una declaració complementaria, ja que s’estan camuflant pagaments escolars com a donatius que desgraven en l'RPF. Monetero ha argumentat que no són donacions sinó «diners que s’entreguen a canvi d’una prestació».

L'Agencia Tributària revisarà el pagament realitzat per totes les famílies amb fills a escoles concertades | Cedida

Les majories de les famílies ho fan adequadament

La ministra ha volgut recalcar que la majoria de famílies consignen aquestes quotes «adequadament» i no hi ha hagut problemes. Ara, serà l’Agència Tributària la que decideixi si els casos camuflats com a donacions entren o no dins de la llei.

Des del Ministeri d’Hisenda s’ha volgut aclarir que «no s’ha produït cap canvi legal ni de criteri» en aquest aspecte, ja que l’actuació de l’Agència Tributària segueix sent «la mateixa que en els últims anys». A més, la ministra ha afegit que s’exigirà regular tots aquells casos en què els contribuents hagin deduït com a donació el que en realitat és un pagament per un servei.

Algunes famílies hauran de pagar 600 euros de mitjana per any i per fill, ampliable a quatre anys, ja que es revisaran  les declaracions a Hisenda des del 2015. Aquests números deriven de les deduccions que permet fer Hisenda sobre declaració: dels 150 primers euros un 75% i de la resta entre un 30% i un 35%. També pot fer variar la quantitat a pagar el nombre de fills i la quantitat de pagaments afectats.


Comentaris

envia el comentari