La farmacèutica catalana Grífols aconsegueix crear un anticòs contra la Covid-19

Podria utilitzar-se tant per a la prevenció com per al tractament de la malaltia

Experta en un laboratori
En els últims mesos, Grífols ha recollit el plasma de persones que han superat la malaltia | ACN

La farmacèutica catalana Grífols, líder en la producció de derivats del plasma, ha aconseguit desenvolupar un anticòs contra el coronavirus. Es tracta d'un medicament creat específicament per tractar la infecció de la Covid-19 i, segons els investigadors, proporciona una immunització passiva als pacients, enforteix el sistema immunitari i podria utilitzar-se tant per a la prevenció com per al tractament de la malaltia. 

S'han entregat els primers lots per començar amb els assajos clínics

La companyia va anunciar al mes de juny que havien començat la producció de la seva immunoglobina hiperimmune amb anticossos específics com a tractament contra la Covid-19. En col·laboració amb el govern dels Estats Units, van poder recollir el plasma de persones que han superat la malaltia en més de 245 centres nord-americans. 

Aquest dimarts, la farmacèutica catalana ha anunciat a través d'un comunicat que ja s'han entregat els primers lots de la immunoglobina hiperimmune anti-SARS-CoV-2 per iniciar els assajos clínics aquest mateix estiu. Els anticossos seran analitzats amb l'objectiu d'avaluar la seguretat i l'eficàcia de la teràpia desenvolupada per Grífols. 

Segons destaca la companyia, «la immunoglobina hiperimmune anti-SARS-CoV-2, produïda a partir del plasma de donants sans que s'han recuperat de la Covid-19, és un tractament específic, d'alta puresa i seguretat que compta amb una concentració elevada i consistent d'anticossos protectors contra el nou coronavirus». «Les immunoglobines hiperimmunes són medicaments que es van utilitzant cada dia més per prevenir i tractar malalties com el xarampió, la ràbia i el tètanus, i podrien construir una opció terapèutica per respondre a futurs brots de virus emergents i altres patògens», afegeixen. 

El desenvolupament d'aquest projecte i els assajos clínics formen part d'un acord de col·laboració amb diverses agències nord-americanes com la Food and Drug Administration (FDA), els National Institutes of Health (NIH) i la Biomedical Advanced Research Development Authority (BARDA). Per altra banda, Grífols està treballant en un assaig clínic europeu amb una immunoglobina hiperimmune desenvolupada a partir del plasma de persones recuperades de coronavirus a Europa. «A Grífols estem orgullosos de dedicar el nostre temps, talent i energia a lluitar contra aquesta crisi sanitària», afirmava Raimon Grifols, el co-conseller delegat de la companyia. 


Comentaris

envia el comentari