Un total de 1.500 farmàcies de l'Estat es queden sense Dalsy

Segons ha avançat la 'Cadena SER', actualment un total de 1.700 farmàcies no tenen cap existència de Nolotil i en 1.500 s'han quedat sense Dalsy

No hay existencias de Dalsy en 1.500 farmacias españolas
No hi ha existències de Dalsy a 1.500 farmàcies del país | Cedida

Alerta a les farmàcies de tot l'Estat. Segons ha denunciat la Federació Empresarial de Farmacèutics Espanyols, FEFE, moltes farmàcies espanyoles s’estan quedant sense existències —sobretot a les que proporcionen medicaments a poblacions petites de la geografia espanyola, de medicaments tan bàsics com ho són el Nolotil i el Dalsy.

Segons ha informat Carlos Callinal, vicepresident de la federació, a través d’un comunicat, actualment es compta amb un desproveïment de medicació que «provoca el corresponent malestar en els pacients que sofreixen malalties cròniques». I, segons 'Cadena SER', actualment un total de 1.700 farmàcies no tenen cap existència de Nolotil i a 1.500 no hi ha Dalsy.

Mancança de Dalsy a les farmàcies

El Dalsy és un tipus d’antiinflamatori del grup dels no esteroïdal, AINEs, on l’ibuprofèn és el principi actiu d’aquest medicament. La seva principal utilitat és la de l’alleujament simptomàtic dels dolors lleus o moderats que ocasionalment poden aparèixer, a més de servir per millorar estats febrils, sobretot en nens petits d’edats que van des de lactants majors de tres mesos fins als dotze anys.

Per aquesta raó i perquè sobretot les farmàcies rurals i petites són les que més necessitat presenten degut a la mancança de medicació bàsica, la Federació Empresarial de Farmacèutics Espanyols ha demanat que, «amb tota urgència, les empreses farmacèutiques solucionin aquest greu problema», ja que aquesta situació està afectant milers de persones i «les cooperatives són les que garanteixen el proveïment en el sector i en aquesta ocasió, són les primeres que pateixen la falta de determinats productes que no poden fer arribar al farmacèutic».

Hay carencia de medicamentos básicos, incluido el Nolotil, en farmacias de toda España
Hi ha carència de medicació bàsica, com el Nolotil, a farmàcies de tot el país | Cedida

Atac directe contra els pacients

Callinal ha denunciat a través del comunicat de FEFE que «no es pot permetre la venda directa de cap medicament sense que es garanteixi el proveïment en totes les farmàcies d'Espanya, amb independència de la seva grandària i localització. Això només s'aconsegueix si es garanteix abans el proveïment a les cooperatives, pilar fonamental en el nostre model».

El vicepresident de la federació, finalment, també ha alertat que «potser aquestes empreses no siguin conscients que col·locar de manera selectiva aquests medicaments de forma directa a les farmàcies, sense proveir abans al majorista, és anar en contra dels pacients».


Comentaris

envia el comentari