Fatges, el poble abandonat i lúgubre de Vandellòs

Diverses llegendes i històries tenebroses envolten les ruïnes

Imatge del poble | Inma P. T.

Fatges —també conegut com a Fatxes— era un poble, avui abandonat, que es troba quatre quilòmetres al nord-oest de Vandellòs, sota el coll de Fatxes, que pertany a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Concretament, està situat entre la serra del Montalt i la mola de Genessies, dins la zona muntanyosa del que és avui el terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. El poble va quedar abandonat cap al 1950 i l'any 2001 es va engegar un projecte de restauració d'antigues masies que estaven en ruïnes. Aquest procés de rehabilitació dels habitatges s'havia de fer amb capital del Japó però no va funcionar i actualment només hi ha una casa en bones condicions; la resta es troba en diversos estats d'enderroc.

La veritat és que Fatges sempre ha estat envoltat de llegendes i històries tenebroses. Segons explicava un dels usuaris de la pàgina web Ojo digital, el poble va ser escenari d'un triple crim i l'assassí va ser trobat mort en una cova de la zona després de suïcidar-se. Algunes de les històries que envolten el municipi parlen de diversos casos de bruixeria. No se sap del cert quin va ser el motiu que va provocar que el poble acabés abandonat però corre el rumor que la gent va fugir aterrida i el va deixar buit arran d'un seguit de fets misteriosos que es van concentrar en unes setmanes.

També hi ha la creença que visitar el poble pot ser una premonició de mort. Segons s'explica, qui en arribar a Fatges pugui veure el seu campanar —que en realitat no hi és perquè va caure—, morirà pocs dies després de la visita. Tot i així, no s'ha trobat cap testimoni que hagi pogut veure aquest campanar i podria tractar-se només d'una llegenda esgarrifosa.

Imatge del poble | Inma P. T.

 

Imatge del poble | Inma P. T.

 

Imatge del poble | Inma P. T.

 

Imatge del poble | Inma P. T.

 


Comentaris

envia el comentari