El FC Barcelona podria disputar qualsevol lliga si acabés abandonant LaLiga

Si el club català abandona la competició espanyola aquesta podria patir una caiguda del 50%

Imatge d'arxiu del Camp Nou.
Imatge d'arxiu del Camp Nou. | Cedida.

La situació de Catalunya després dels fets succeïts aquest diumenge durant la jornada del referèndum està canviant a una velocitat alarmant. Malgrat tot, el passat diumenge les urnes no van ser les úniques protagonistes del dia, sinó que també ho va ser el FC Barcelona, després de la seva complicada gestió dels esdeveniments. El club català no va decidir tirar endavant l'opció de cancel·lar el partit i perdre 6 punts sinó que va optar per jugar-lo a porta tancada. Tot i això, si el panorama actual acaba convergint en una declaració d'independència, el club blaugrana no podria seguir jugant a LaLiga. Així ho va manifestar Javier Tebas, president de la lliga de futbol espanyola: «Si aquest procés avança, que esperem que no, els clubs catalans no podrien jugar a LaLiga. Les independències unilaterals no són a la carta i no seria fàcil arribar a un acord. Si fan un procés unilateral, igual que marxarien de la Unió Europea, els clubs catalans no podrien jugar a LaLiga».

 

Malgrat tot, les declaracions de Tebas estarien oposades a la realitat, ja que la marxa del gegant català de la competició significaria una caiguda del 50% del negoci segons indica 'El Confidencial'. Juntament amb el Reial Madrid, el FC Barcelona representa un gran actiu per LaLiga, i forma part d'un binomi que genera la gran part dels beneficis que produeix el torneig: 'El Clásico'. Tot i això moltes fonts —com Javier G. Matallanas del mateix rotatiu— asseguren que si el club català marxés, diverses lligues com la Ligue One o la Premier League rebrien amb els braços oberts a l'equip de Valverde. A 'Don Balon' manifesten que l'interès que suscita econòmicament el FC Barcelona seria un gran punt a favor si el vol desplaçar-se a una altra lliga. 

Tot i això, fa poques hores Arsene Wenger, entrenador de l'Arsenal, ha volgut donar la seva opinió sobre una hipotètica arribada del Barça a la Premier League: «Si el Barcelona vol sumar-se a la Premier League, el títol serà encara més difícil per a tots. Però no crec que arribin a aquest punt. Però és interessant, perquè és una situació que té impacte en la part esportiva». Tot i això ha volgut destacar: «Tenim suficients equips aquí, amb 20. Si volem pujar a 24, hem de convidar als clubs escocesos abans dels espanyols». 


Comentaris

envia el comentari