Pla mitjà d'una cambrera de la discoteca Totem netejant la barra davant dos clients

FECASARM i el Govern definiran dijous la prova pilot de l'oci nocturn del 21 de maig

La patronal planteja repartir 4.000 persones en una desena de locals de Barcelona sense restriccions horàries

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) es reunirà aquest dijous amb el Departament d'Empresa per tractar com serà la prova pilot de restauració nocturna i oci nocturn que la patronal va proposar a Salut i que vol realitzar a Barcelona el pròxim dia 21 de maig. Pocs dies després, concretament el dilluns vinent, també es reuniran amb el tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle per reclamar que doni suport a la iniciativa. En la seva proposta, FECASARM planteja repartir 4.000 persones en una desena de locals de la capital catalana sense restriccions horàries.

L'organització proposa fer tests a tots els assistents abans de l'obertura dels establiments i mantenir l'ús de les mascaretes, gel hidroalcohòlic i un sistema de ventilació adient. Més enllà de la metodologia per accedir als locals, la patronal proposa també treballar de manera conjunta per fixar l'aforament i l'habilitació de zones específiques dins de cada local. L'organització vol fixar un aforament el més pròxim possible al desenvolupament de l'activitat normal, d'entre un 60% i un 80%.

Els locals que s'han proposat com a participants són Sutton, Pacha Barcelona, Opium Barcelona, Shôko Barcelona, Input High Fidelity Club, Gatsby Barcelona, Delfina Port Olímpic, Bling Bling Barcelona. A més, podrien afegir-s'hi també els locals Jamboree, Moog i Sala Apolo.

Ampliar l'oferta d'oci nocturn evitarà 'botellons' i festes il·legals

La patronal urgeix a ampliar l'oferta nocturna legal i segura, ja que consideren que sense l'estat d'alarma els 'botellons' i les festes il·legals seran incontrolables. En aquest sentit, l'objectiu d'aquesta prova pilot és demostrar la possible «coexistència» de les activitats d'oci nocturn amb el coronavirus. De fet, l'entitat assegura que és més segur estar en un espai tancat amb mesures sanitàries que no en un espai «no adaptat», alhora que afirma que l'obertura d'aquests locals permetria «pal·liar la propagació del virus» arran de trobades en llocs sense les mesures adients.

FECASARM afirma que la proposta plantejada incorpora més elements de seguretat que les proves pilot realitzades fins ara arreu del món i recorda que el tancament de la restauració nocturna suposa la pèrdua de fins a un 70% dels ingressos per a molts establiments.