Una federació de discapacitats es querella contra Arcadi Espada per un delicte d’odi

Dincat, que agrupa unes 300 entitats en defensa de les persones amb discapacitat intel•lectual, han denunciat el fundador de C’s per les seves paraules a ‘Chester’

Arcadi Espada parlant del Síndrome de Down a 'Chester'
Risto Mejide va acabar expulsant a Arcadi Espada pels seus comentaris sobre les discapacitats intel·lectuals | Cedida

Fa uns dies el fundador de Ciutadans, Arcadi Espada, va anar al programa de Risto MejideChester’ a parlar de les discapacitats intel·lectuals. La seva entrevista va deixar una gran polèmica per les seves dures paraules, fins al punt que el mateix Risto Mejide el va fer fora del plató.

Espada va assegurar que els pares de persones amb síndrome de Down haurien d’assumir «primer, la responsabilitat moral d’haver portat en aquestes condicions un fill al món; segon, la responsabilitat econòmica de mantenir aquest fill en les condicions necessàries per a la persona i la seva dignitat».

Aquesta i altres afirmacions són les que han dut a la federació Dincat, que agrupa unes 300 entitats en defesa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha presentat una querella contra el fundador de Ciutadans per un delicte d’odi. En la denúncia s’esmenta també «l’abundant historial en la divulgació de les seves idees i conviccions aversives i discriminatòries respecte a la discapacitat i la síndrome de Down, que repeteix tant per escrit com verbalment».

Dins de la querella també consta el blog que publica Espada al diari ‘El Mundo’ on en moltes vegades es fan comentaris a les persones amb discapacitats i les seves famílies que Dincat assegura que contenen «menyspreu, aversió i atemptant contra els drets fonamentals de les persones amb discapacitat intel·lectual».

La federació ha volgut afegir en la seva denúncia, presentada al jurat d’Instrucció degà de Madrid, que «el querellat parla des de la més rotunda i plena ignorància premeditada, ja que no té ni idea del que afirma». Finalment, Dincat ha demanat que s’interrogui Espada i s’agafi com a testimoni a Risto Mejide  i ha volgut recordar al polític que les persones amb síndrome de Down treballen i cotitzen a la Seguretat Social i pateixen les mateixes malalties que qualsevol persona, com refredats i grips, pel qual «el querellat no ha de patir per la fallida de la sanitat pública».


Comentaris

envia el comentari