Hisenda adquireix nou blindat de luxe valorat en mig milió d'euros per Felip VI

L'adquisició del vehicle es va formalitzar el passat dimarts

Letícia i Felip VI
Hisenda ha comprat un cotxe per a la Zarzuela valorat en mig milió d'euros | CatalunyaDiari.cat

El Ministeri d'Hisenda ha comprat «d'urgència i en secret» un nou vehicle per a la Casa Reial, segons avança 'El Confidencial'. Es tractaria d'un cotxe blindat de luxe de la marca Mercedes, considerat actualment el cotxe més segur del món i valorat en 549.945 euros.

Concurs secret iniciat al juny

L'encarregat de l'adquisició ha estat el Parc Mòbil de l'Estat dirigir per Maria Jesús Montero, qui va formalitzar l'adquisició del vehicle el passat dimarts. Però aquest procés d'adjudicació per concurs, al qual només ha participat el fabricant alemany tal com volia Hisenda, va ser tramitat a finals de juny en un procediment negociat i sense publicitat d'acord amb l'article 168.a.3 de la Llei de Contractes del Sector Públic, la qual permet extremar la confidencialitat quan sigui necessària, un fet que permet que no transcorrin els mètodes de baremació i a la justificació de la despesa, per exemple.

Un blindat de la marca Mercedes

El vehicle adquirit pel Parc Mòbil de l'Estat només serà utilitzat pel Rei i la seva família. I, tot i que, per motius de seguretat, en la resolució publicada per la Plataforma de Contractació de l'Estat només s'anuncia la marca, fonts pròximes a l'adquisició han esmentat al mitjà anterior que el model és un Mercedes-Maybach S600 Guard adjudicat, al no haver-se fet públic el concurs i per tant sense competència, pel preu de partida de 454.000 euros sense IVA —549.945 en total—.

El cotxe és un blindat de quasi cinc metres i mig de llargada i 4.500 quilograms de pes que destaca per ser el més segur del moment. El seu xassís i els vidres són capaços de resistir un atac amb fusells d'assalt del tipus Kalashnikov, així com explosions de fins a 15 quilos de dinamita que s'efectuïn a tan sols dos metres del cotxe.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari