ÚLTIMA HORA

❌ Darias adverteix que les manifestacions del 8-M «no tenen lloc» a causa de la pandèmia

Els hospitals i centres d'urgència atenen 243 persones ferides durant la revetlla de Sant Joan

La meitat de les lesions són cremades i una quarta part són traumatismes o amputacions

Un total de 87 menors han estat atesos durant la nit de Sant Joan pels serveis d'emergències mèdiques | CatalunyaDiari.cat

Els hospitals i els Centres d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) han atès fins a 243 persones aquesta revetlla de Sant Joan. S'han registrat 112 cremades lleus i 9 de greus, mentre que 67 casos han estat traumatismes i/o amputacions. En 55 casos, la visita a urgències s'ha donat per lesions oculars. De les 243 persones ateses, 87 eren menors d'edat i d'aquests 45 menors d'11 anys i 42 entre 11 i 17 anys.

La major part de casos, 184, s'han concentrat a les comarques de Barcelona, A les comarques de Tarragona se n'han registrat 23, a les de Lleida 15, a les de Girona 10, a les de la Catalunya central 3 i a les de l'Alt Pirineu i Aran, 7. A les Terres de l'Ebre només s'ha hagut d'atendre un ferit. 

D'altra banda, per la revetlla de Sant Joan, els Bombers de la Generalitat i Protecció Civil incrementen els seus serveis per l’elevat nombre d’incidents a causa dels focs d’artifici i les fogueres típiques d’aquesta nit. Així ha estat aquest any on el 112 ha hagut d'atendre més de 2.100 incidents, principalment apagar incendis de vegetació o en contenidors i mobiliari urbà per tot Catalunya.

4.000 trucades per la revetlla de Sant Joan

Els Bombers han informat que han atès un total de 525 serveis entre les vuit del vespre i la mitjanit de la revetlla de Sant Joan. En concret, fins a les deu de la nit han registrat 170 incidents i el gruix d’aquests s'han donat a partir d’aquest moment i fins a mitjanit, quan els Bombers han hagut de fer 355 sortides. Bona part de l'activitat es concentra en comarques de l'Àrea metropolitana de Barcelona, com Vallès Occidental (59), el Baix Llobregat (38) o el Maresme (32). Es tracta, en la majoria de casos, per apagar incendis de vegetació o en contenidors i mobiliari urbà.

Per la seva part, Protecció Civil ha informat que el telèfon 112 ha rebut fins a les vuit d'aquest dilluns al matí un total de 3.902 trucades relacionades amb 2.102 incidents durant la revetlla de Sant Joan. La majoria dels avisos fan referència a foc a matolls de la via pública, contenidors incendiats i persones que causen molèsties en espais públics, així com per música i sorolls. Del total de trucades, 1.068 s'han fet des del Barcelonès -719 de la ciutat de Barcelona i 189 des de l'Hospitalet de Llobregat–, 587 des del Vallès Occidental, 356 del Baix Llobregat, 262 del Maresme, 219 del Segrià, 159 del Baix Empordà, 155 del Vallès Oriental, 128 del Tarragonès, 88 del Baix Camp o 88 del Bages.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari