Els hospitals i centres d'urg猫ncia atenen 243 persones ferides durant la revetlla de Sant Joan

La meitat de les lesions s贸n cremades i una quarta part s贸n traumatismes o amputacions
Un total de 87 menors han estat atesos durant la nit de Sant Joan pels serveis d'emerg猫ncies m猫diques | CatalunyaDiari.cat

 

Els hospitals i els Centres d'Urg猫ncies d'Atenci贸 Prim脿ria (CUAP) han at猫s fins a 243 persones aquesta revetlla de Sant Joan. S'han registrat 112 cremades lleus i 9 de greus, mentre que 67 casos han estat traumatismes i/o amputacions. En 55 casos, la visita a urg猫ncies s'ha donat per lesions oculars. De les 243 persones ateses, 87 eren menors d'edat i d'aquests 45 menors d'11 anys i 42 entre 11 i 17 anys.

 

La major part de casos, 184, s'han concentrat a les comarques de Barcelona, A les comarques de Tarragona se n'han registrat 23, a les de Lleida 15, a les de Girona 10, a les de la Catalunya central 3 i a les de l'Alt Pirineu i Aran, 7. A les Terres de l'Ebre nom茅s s'ha hagut d'atendre un ferit. 

 

 

D'altra banda, per la revetlla de Sant Joan, els Bombers de la Generalitat i Protecci贸 Civil incrementen els seus serveis per l鈥檈levat nombre d鈥檌ncidents a causa dels focs d鈥檃rtifici i les fogueres t铆piques d鈥檃questa nit. Aix铆 ha estat aquest any on el 112 ha hagut d'atendre m茅s de 2.100 incidents, principalment apagar incendis de vegetaci贸 o en contenidors i mobiliari urb脿 per tot Catalunya.

 

4.000 trucades per la revetlla de Sant Joan

Els Bombers han informat que han at猫s un total de 525 serveis entre les vuit del vespre i la mitjanit de la revetlla de Sant Joan. En concret, fins a les deu de la nit han registrat 170 incidents i el gruix d鈥檃quests s'han donat a partir d鈥檃quest moment i fins a mitjanit, quan els Bombers han hagut de fer 355 sortides. Bona part de l'activitat es concentra en comarques de l'脌rea metropolitana de Barcelona, com Vall猫s Occidental (59), el Baix Llobregat (38) o el Maresme (32). Es tracta, en la majoria de casos, per apagar incendis de vegetaci贸 o en contenidors i mobiliari urb脿.

 

Per la seva part, Protecci贸 Civil ha informat que el tel猫fon 112 ha rebut fins a les vuit d'aquest dilluns al mat铆 un total de 3.902 trucades relacionades amb 2.102 incidents durant la revetlla de Sant Joan. La majoria dels avisos fan refer猫ncia a foc a matolls de la via p煤blica, contenidors incendiats i persones que causen mol猫sties en espais p煤blics, aix铆 com per m煤sica i sorolls. Del total de trucades, 1.068 s'han fet des del Barcelon猫s -719 de la ciutat de Barcelona i 189 des de l'Hospitalet de Llobregat鈥, 587 des del Vall猫s Occidental, 356 del Baix Llobregat, 262 del Maresme, 219 del Segri脿, 159 del Baix Empord脿, 155 del Vall猫s Oriental, 128 del Tarragon猫s, 88 del Baix Camp o 88 del Bages.

 

Tamb茅 et pot interessar...

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aqu铆!

Comentaris