Fernando Simón en rueda de prensa en el Ministerio de Sanidad el 15 de febrero del 2021

Fernando Simón, destrossat públicament: «No és més ximple perquè no entrena»

Un personatge polèmic que va estar a punt de morir per culpa de la Covid-19 carrega amb duresa contra Fernando Simón per la seva gestió de la crisi sanitària

Fernando Simón torna a estar en el punt de mira. En els últims mesos s'ha convertit en el portaveu de Govern pel que fa a la gestió de la crisi sanitària, cosa que li va passar factura en forma de crítiques. És el cas de la d'un expert en la polèmica, que va estar a la vora de la mort pel coronavirus, i que ha carregat amb duresa contra ell. Es tracta del doctor Cabeza, conegut tertulià de televisió i expresident de l'Atlètic de Madrid.

Cabeza ha parlat sense embuts després de passar setze dies ingressat. Critica l'actuació de Govern durant la pandèmia i posa el focus sobre Fernando Simón. «No és més ximple perquè no s'entrena. És ximple fins al migdia i després a la tarda també», assegura el doctor. «D'on l'han tret?», es pregunta, en una entrevista a 'El Mundo', on assegura que «cada vegada que el veig em venen gasos».

Atacs directes a Fernando Simón i als experts

La seva opinió sobre el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències sanitària no ni de bon tros és bona. «No dic que no sigui intel·ligent, però és un impresentable».

«Jo sóc el més merda de tots, però cada vegada que veig a la televisió algun epidemiòleg ... Però quines ximpleries diuen», lamenta. A més de Simón, Cabeza també recorda a Illa. «Què tenia aquest de ministre de Sanitat?», es pregunta retòricament.

Alfonso Cabeza sosté que «aquesta bestiola la tindrem per sempre. Això ja no és una pandèmia, això serà una endèmia, perquè no se'n va". En la seva opinió, com a metge creu que «no en tenen ni puta idea des del president del Govern fins al Papa».

L'expresident de l'Atlètic de Madrid se'n recorda en l'entrevista de les vacunes: són «una altra conya». No entén que es parli d'una efectivitat del 60 o el 70 per cent, tant perquè sigui realment útil ha d'assolir almenys el 90%.

Tot i això, admet que s'ha vacunat perquè cal fer-ho i perquè «si et dóna una mica més d'immunitat, millor». Si més no, Cabeza creu que els vaccins no es poden crear en un temps rècord de menys d'un any. «És que no tenen ni idea de quants anticossos tindrem i quant de temps», apunta.

Cabeza carrega contra la mala gestió de la crisi. «Si aquesta colla d'imbècils que tenim en aquest país fossin conscients del dolent que és això ja tindrien més cura», adverteix. Pel que fa a l'origen del coronavirus, té la seguretat que va sortir d'un laboratori. Fins i tot sospita que l'hagin «alliberat perquè els interessava», amb l'objectiu de crear una crisi econòmica al món.

Cabeza va fregar la mort ingressat per Covid a l'hospital

Més enllà de dedicar temps a analitzar bajanades com el gènere del nom del virus, Cabeza es mira de recuperar de la pèrdua de la seva dona —fa sis mesos— i de la Covid-19 que ell mateix ha patit.

Va ingressar a l'hospital l'1 d'abril i s'hi va passar més de dues setmanes en què va fregar la mort. Tant és així, que li van dir a la seva filla que s'acomiadés d'ell perquè no passaria d'aquella nit.

«Mai en la meva vida ho he passat tan malament», assegura a l'entrevista. Reconeix que va estar a la vora la mort i que va perdre dotze quilos. «No menjava res, la boca la tenia feta una nafra completa», explica el doctor Cap. No obstant això, explica que no es va assabentar de res «perquè em van ingressar i no sé si vaig estar a la UVI o en un altre lloc». 

Cabeza s'ha recuperat estupendament de virus i l'única seqüela que li ha quedat ha estat un problema a l'ull esquerre. Ha perdut un la meitat de la visió. Desconeix per complet el tractament que li van posar. Va començar a llegir l'informe quan li van donar l'alta, però es va espantar i el va deixar estar.