Fernando Simón no descarta un rebrot de Covid-19: «Hem d'estar preparats»

Assegura que s'està treballant per reduir al màxim l'impacte

Fernando Simón, durant una roda de premsa el 3 de maig de 2020
Fernando Simón veu molt probable que hi hagi rebrots de coronavirus | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha considerat alta la probabilitat de rebrots de coronavirus en les pròximes setmanes. «Hi haurà rebrots, però s'està treballant perquè siguin petits i es puguin controlar ràpidament», ha assenyalat Simón aquest diumenge després de la reunió diària del comitè tècnic de seguiment de la Covid-19.

Una nova onada a la tardor, la gran incògnita

No obstant això, l'expert ha matisat que no saben «si hi haurà una segona onada epidèmica» la tardor que ve i ha afirmat que estan fent «un esforç per a controlar» aquests possibles rebrots i que «l'impacte sigui moltíssim menor». «Crec que serà una mica més controlada, però dependrà de com ens comportem tots», ha assenyalat Simón, al mateix temps que ha destacat que el comportament dels ciutadans «afavoreix o no la transmissió de la malaltia».

  

  

  

informaciódissociaciómarginal 

El govern espanyol descarta la «immunitat de ramat»

«Garanties no en tenim, però hem d'estar preparats. No obstant això, els mecanismes de control i risc faran que el nostre sistema sanitari aguanti», ha continuat el coordinador del Ministeri de Sanitat, que també descarta la 'immunitat de ramat' com un mecanisme vàlid per controlar la pandèmia: «Seria inconscient pensar que la immunitat de grup ens traurà d'aquesta».


Comentaris

envia el comentari