URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

Fernando Simón es posiciona sobre l'obligatorietat de portar mascaretes al carrer

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries ha respost les preguntes dels periodistes

Fernando Simón en la compareixença d'aquest matí de dijous, 27 de febrer
Fernando Simón es posiciona sobre l'obligatorietat de portar mascaretes al carrer | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, manté que hi ha col·lectius que no poden dur mascareta durant un període perllongat de temps i que si el govern decideix fixar-ne l'obligatorietat «s’hauran de garantir les excepcions».

Durant una compareixença de premsa, Simón ha dit que les mascaretes són una eina útil de prevenció però que «no és fàcil obligar a tothom». En aquest sentit, ha dit que creu que el seu ús ha de ser «altament recomanable» en espais públics on no es puguin mantenir les distàncies de seguretat.

D’altra banda i amb relació a les proves de Selectivitat, ha dit que s’haurà de debatre amb Educació però que caldrà garantir les mesures de seguretat no només durant l’examen sinó també en les entrades i les sortides. «L’ús de mascaretes depèn de si es poden garantir les distàncies tant a fora com dins de les aules», ha insistit.

Simón defensa que les mascaretes són «altament recomanables» 

Pel que fa a l’ús de mascaretes, Simón ha dit també que cal tenir en compte com funciona la transmissió de la malaltia i que «no té massa sentit que algú que va sol amb cotxe la porti però sí quan surti i s'hagi de relacionar». «Per tant, la meva posició és que és altament recomanable, i si al final es decideix que sigui obligatòria, hi haurà altres factors de control públic, polític o d’educació», ha afegit.

Les seves paraules arriben després dels rumors sobre la possible obligatorietat de l'ús de mascaretes per qualsevol activitat a l'aire lliure, que a la pràctica obligaria tota la població a portar-la només per sortir de casa. Alguns governs, com el de la Comunitat de Madrid, ja han plantejat la idea i sembla que el govern central podria estar valorant la seva aplicació


Comentaris

envia el comentari