Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fernando Simón en la roda de premsa sobre les novetats del coronavirus a Espanya el 16 de maig del 2020

Fernando Simón reconeix que hi ha hagut molts més casos dels detectats

L'epidemiòleg ha explicat que ara es detecten «més i millor»

Fernando Simón en la roda de premsa sobre les novetats del coronavirus a Espanya el 16 de maig del 2020
Fernando Simón assegura que no coneixen els afectats reals pel coronavirus | CatalunyaDiari

La pandèmia del coronavirus ha estat una gran tragèdia per la humanitat, deixant només a Espanya més de 27.000 morts i gairebé 240.000 casos confirmats. Tot i això, aquestes dades poden no ser reals, com molts experts porten advertint des del principi del confinament. 

Els interessa saber el que està passant ara

I així ho ha confirmat Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat. En la roda de premsa del passat divendres, 29 de maig, l'epidemiòleg va confirmar el que gran part de la població sospitava: que no se saben les dades reals  d'afectats. Tot i això, va fer especial èmfasi que el que més els interessa és «saber els casos que s'estan produint ara».

«Sabem que a Espanya hi ha hagut molts més casos dels detectats» ha admès Simón. «Sabem que ara detectem més i millor i, en aquest sentit, sabem que dels casos sospitosos que s'identifiquen a Espanya s'està fent una anàlisi de PCR al 85% d'ells» ha explicat.

Només el 85% amb símptomes s'han sotmès a un PCR

«És a dir, de totes les persones a Espanya que van a atenció primària i són identificades com a possibles casos de coronavirus amb una simptomatologia molt lleu, al 85% d'ells se'ls ha fet ja una PCR» ha continuat apuntant. Per la seva banda, també ha explicat que, en atenció hospitalària o especialitzada, la xifra és del 89%.

A més, també ha explicat que, de mitjana, «únicament l'11% dels contactes estrets  dels casos identificats han desenvolupat símptomes fins a la data». Dada que, segons l'epidemiòleg, és bo.