El director del Centro de Coordinación de Emergencias, Pedro Simón, en rueda de prensa

Fernando Simón demana prudència a la població: «Encara hi ha risc»

L'expert adverteix que la pandèmia no ha acabat encara

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, ha alertat que el risc pel coronavirus no ha finalitzat i ha fet una crida a la responsabilitat a tota la població espanyola perquè sigui conscient del molt que es juga en els dies vinents.

A la rutinària roda de premsa d'aquest dimecres 27 de maig, l'expert ha fet referència al repunt de casos de Lleida, que ha tingut lloc entre altres coses per una festa d'aniversari que no s'hauria d'haver produït per l'elevat nombre de persones que allí es van congregar.

«Un sol brot podria ser l'inici d'una altra pandèmia»

«Hem de seguir sent conscients que això no ha acabat», ha advertit Simón, que ha estat insistent en què el fet d'anar passant d'una fase a una altra més avançada no vol dir que el risc sigui zero.

«Hi ha risc, hi ha la possibilitat que hi hagi un brot per una petita festa innocent», ha dit Simón, que ha reconegut que tota la gent té ganes de tenir festes familiars. «Però un sol brot podria ser l'inici d'una altra epidèmia a nivell nacional i l'impacte que hem vist no ens alegraria», ha afirmat l'expert.

«Encara hi ha risc», assegura Simón

A més, l'epidemiòleg ha apuntat que si les mesures s'aixequen a poc a poc «és per una raó. Si no hi som tots en tercera fase o en la nova normalitat és perquè cal anar a poc a poc, encara hi ha risc», ha insistit.

Simón ha finalitzat la seva roda de premsa a la Moncloa amb una petició a la població: «Demanaria per favor a tots que siguin conscients que passar de fase no és estar ja lliures de perill», va alertar.