Fernando Simón veu possible que diversos territoris passin a la fase 2 la pròxima setmana

A més, estima que tota Espanya haurà entrat ja a la fase 1

Fernando Simón en una compareixença per informar del coronavirus el maig de 2020
Simón assenyala que és possible que hi hagi territoris que entrin en la fase 2 la setmana que ve | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha avançat que és «altament probable que al final de la setmana que ve tota Espanya estigui en fase 1 i alguns territoris en fase 2».

La Comunitat de Madrid roman a la fase 0

Sanitat ha rebutjat que la Comunitat de Madrid passi a la fase 1 de la desescalada dilluns que ve i continuarà a la fase 0, que incorpora un relaxament de mesures. La comunitat havia demanat per segona vegada —després de la negativa de la setmana passada— avançar d’etapa assegurant que complia els requisits fixats però el Ministeri considera que la comunitat encara no compleix tots els requisits per canviar de fase.

El responsable de Sanitat, Fernando Simón, ha dit que la situació de Madrid és «favorable» però que encara s’ha de quedar «per prudència» en aquesta etapa per les seves característiques.

D’altra banda, Sanitat ha autoritzat que tot el País Valencià avanci a la fase 1 —la setmana passada només es van autoritzar 10 de les 24 àrees sanitàries— i que Granada i Màlaga, les províncies pendents d’Andalusia, també avancin a la 1.

A Castella-la Manxa, passaran a fase 1 les altres tres províncies pendents: Toledo, Ciutat Real i Albacete. A Castella i Lleó, passaran 42 àrees bàsiques que se sumen a les 26 que ja tenien autoritzades. Les illes de Formentera, La Gomera, La Graciosa i El Hierro —que estaven a la 1— passen a la 2.


Comentaris

envia el comentari