El director del Centro de Coordinación de Emergencias, Pedro Simón, en rueda de prensa

Fernando Simón es sincera i confessa els seus problemes

El doctor reconeix que gairebé no surt i l'aclapara una mica que el reconeguin pel carrer

El doctor Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, ha explicat que no sol sortir al carrer, de manera que no pot tenir una «apreciació personal» sobre si la població està complint o no les normes en les fases de desescalada.

«Jo tot just surto al carrer. Puc parlar dels comentaris que sento al meu voltant. Per poc que veig, perquè a més el meu confinament durarà una mica més perquè amb prou feines puc caminar pel carrer, sí que sembla que hi ha més gent al carrer per a la fase en què estem», ha confessat.

«Sortir a fer una passejada és complicat», afirma Simón

L'expert ja va explicar en una entrevista amb la revista 'Desnivel' que es troba «en una situació en què sortir a fer una passejada és complicat. I això que ara es pot, però bé, la gent em reconeix molt pel carrer i, vulguis que no, això m'aclapara una mica», reconeixia.

Fernando Simón, en una compareixença a la Moncloa
El doctor Fernando Simón creu que la gent«és conscient»del risc de la pandèmia del coronavirus | Europa Press

Simón ha estat sincer i ha admès que també fa la sensació que la gent «és conscient» dels riscos del coronavirus i de què ha de fer. «Hi ha grups que no respecten totes les mesures de seguretat, però crec que hi ha encara una percepció suficient del risc perquè no es relaxin les mesures massa», ha afirmat.

Finalment, l'expert i director del CCAES ha admès que «és normal» que hi hagi fases en què hi hagi «una mica més de relaxació. Puc entendre-ho, encara que preferiria que no n'hi hagués. No puc dir-los molt més perquè no tinc dades personals per observació», ha sentenciat.