Casa de la Vila de Vimbodí i Poblet

La Festa Major de Vimbodí i Poblet preveu prop de 30 actes populars en cinc dies

L'encarregada de defensar el Pregó de Festes d'enguany és l'escriptora Teresa Duch

Del 2 al 6 d'agost, Vimbodí i Poblet viurà la Festa Major amb un programa festiu que preveu prop de 30 activitats per a grans i petits, repartides entre 5 dies i que s'allargaran de divendres a dimarts.

Les celebracions s'iniciaran, puntualment, el divendres 2 d'agost a les 12.00 h del migdia, amb la tronada d'inici de la Festa Major i la inauguració de les exposicions dels autors locals. A les 19.30 h, la plaça Major acollirà el tradicional Pregó de Festes, a càrrec de l'escriptora Teresa Duch, i, posteriorment, el concert de la cantautora vallenca Maria Jacobs. El sopar popular de Festa Major i la Festa Jove amb La Loca Histeria i DJ NAR-6-  al pavelló musical clouran els actes del dia.

El dissabte 3 d'agost, s'iniciarà a les 12.00 h del migdia, amb el vermut popular amenitzat per Fil de Canya, a la plaça Major. A les 18.00 h es durà a terme l'entrega de premis del 7è Concurs Literari, al Cinema Foment. A les 22.00 hs, es preveu el concert d'estiu amb Coral Veu de la Terra i el correfoc, a càrrec dels Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga. A les 23.00 h s'iniciarà el Concert i Ball de Festa Major amb l'Orquestra Rosaleda.

Els inflables aquàtics, la ballada de sardanes i la plantada de gegants seran els actes més matiners del diumenge, 4 d'agost. A partir de les 18.00 h, es celebrarà la cercavila i el ball amb el grup vimbodinenc Miano's Band, a la Plaça Major. A les 11.00 del matí i a les 16.00 h del dilluns, 5 d'agost, es durà a terme la festa aquàtica a la piscina municipal. A les 12.00 h del migdia, el repic solemne de campanes anunciarà la festa patronal de l'endemà.

El dimarts, 6 d'agost, els actes començaran amb la cercavila a càrrec del Grup de Geganters i Grallers des de la plaça Major fins a la plaça de l'Església, seguida de l'ofici solemne. A partir de les 22.00 h, el castell de focs d'artifici i el concert, a càrrec del grup La Teta Clara, clouran els actes de la Festa Major.