Enxampades 200 persones en una festa il·legal en una casa a Madrid

Hi ha hagut fins a quatre detinguts

Imatge d'unes llums de discoteca
La Policia Nacional ha detingut a quatre dels integrants de la festa| Pxhere

Més de 200 persones han estat sancionades per la Policia Nacional per incompliment de les mesures sanitàries establertes després de celebrar una multitudinària festa en una casa. A més, segons han informat a través d'un comunicat, han detingut a quatre persones més per delictes de desobediència i resistència a agents de l'autoritat.

Els fets s'han produït durant la matinada del divendres al dissabte al barri d’Aravaca de Madrid. Quan, després de ser alertats per la sala CIMACC 091, els agents van poder comprovar que a l'interior d'un habitatge unifamiliar s'estava celebrant una festa multitudinària.

En verificar els fets, alguns infractors en grups de 50 van tractar d'abandonar la finca, fet pel qual quatre d'ells van haver de ser detinguts per resistència i desobediència als agents de l'autoritat. Al voltant de 200 persones seran proposades per a sanció per incompliment de les mesures sanitàries establertes.

Entren en vigor les restriccions

Les mesures de restricció del govern central que afecten municipis madrilenys amb alta incidència de coronavirus han entrat en vigor a les 22 hores d'aquesta passada nit. El conseller de Justícia, Enrique López, i el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, van explicar l'inici de les mesures el divendres al matí en una roda de premsa conjunta oferta des de la Real Casa de Correus, seu del Govern regional.

Els municipis que es veuen afectats per aquestes noves restriccions són Madrid, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Móstoles, Parla i Torrejón de Ardoz.

Escudero va assenyalar que les mesures entren en vigor immediatament després de la publicació de l'ordre en el BOCM, encara que López ha dit que no es podrà sancionar fins que siguin ratificades pel TSJM, que té un termini màxim per a això de tres dies, i que fins llavors els controls seran informatius.

Quant als locals comercials, ha assenyalat que no es podrà superar el 50% de l'aforament, i tindran com a hora de tancament màxim les 22 hores; els establiments d'hostaleria i restauració limitaran l'aforament al 50% tant a l'interior com en l'exterior i, a més, es prohibeix el consum a la barra, mentre l'ocupació de taula continua sent d'un màxim de 6 persones i no podran admetre clients a partir de les 22.00 hores i hauran de tancar a les 23.00 a excepció dels serveis de lliurament a domicili.


Comentaris

envia el comentari