Imatge d'una edició anterior del Festiuet.

El Festiuet 2020 es faria a principis d'estiu en cas de seguir a Coma-ruga

L'edició del 2019 arriba amb un ple absolut

El festival de música jove Festiuet tindrà un canvi de dates de cara al 2020 si es manté al seu emplaçament de Coma-ruga, al Vendrell. Així ho ha avançat l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, en una entrevista a Tarragona Digital, que es podrà llegir íntegrament la setmana vinent. Martínez ha certificat que des del consistori «ja hem parlat amb els promotors i hem pre acordat passar el festival a finals de juny o principis de juliol».

Entre finals de juny i principis de juliol

D'aquesta manera, el festival es traslladaria a principis de l'estiu, quan les platges de la localitat encara no estan al 100% de capacitat, cosa que suposaria un benefici per l'impacte econòmic de la zona i evitaria possibles situacions de saturació. De moment, es contemplen dues possibles dates per fer el festival, que serien l'últim cap de setmana de juny (els dies 26 i 27) o el primer de juliol (els dies 3 i 4). El panorama festiu català permetria que el Festiuet trobés encaix en aquestes dates. 

«Tothom coincideix que les d’agost són les millors dates, però no per un festival d’aquestes dimensions al centre de Coma-ruga», ha afegit Martínez. De totes maneres, la continuïtat del Festiuet a Coma-ruga és una cosa que s'ha de decidir després d'aquesta primera edició, que comença demà divendres 9 d'agost. El batlle remarca que tot anirà en funció de «com hagi anat i la valoració que se’n faci d’aquesta primera edició», deixant clar que «si tot funciona bé, i volem repetir l’experiència, totes dues bandes hem pre acordat no repetir-la a l'agost».

Ple absolut en l'edició de 2019

Pel que fa a l'edició d'aquest 2019, que se celebra aquest cap de setmana, des de l'organització han informat que hi ha un ple absolut, amb el qual es calcula que assisteixin al festival prop de 5.000 persones cada jornadaAixò convertirà el Festiuet 2019 en «l'edició més multitudinària de la seva curta vida», amb públic vingut des de diferents punts de Catalunya, el País Valencià i el País Basc

En total són vint artistes els que actuaran al festival, que s'emplaça al costat del Port de Coma-ruga.  Berri Txarrak (Navarra), Desakato (Astúries) i Boikot (Madrid) seran els representants del rock estatal, mentre que Zoo, Buhos, Els Catarres, Auxili, Ebri Knight, Koers, Xeic! o Bemba Saoco són els principals noms del panorama català. El cartell compta també amb la presència de Lágrimas de Sangre, Mafalda, Lildami, Sr. Wilson, La Otra, Tribade o els vendrellencs La Desbandada.

Col·laboració amb la Fundació Santa Teresa

Al recinte del festival hi haurà una zona de 'chill-out', vòlei platja, futbolí, i servei de 'facepainting'. A les dues zones d'acampada s'ofereix una fideuà i batucada el dissabte i sessió de DJ els migdies. El festival compta amb el projecte 'Artistes per la inclusió', en el qual divuit artistes catalans han il·lustrat la frase d'una cançó dels grups del cartell en una rèplica de taula de surf. Al mateix festival es poden fer les microdonacions (mínim un euro) per aconseguir la taula de surf. Els diners recaptats aniran íntegrament destinats a la Fundació Santa Teresa.

L'organització i l'Ajuntament del Vendrell apunten que s'han multiplicat els serveis de neteja de la zona, i des de les xarxes socials s'ha realitzat una campanya de conscienciació a tots els assistents per mantenir els espais nets «i poder fer que el Festiuet sigui tot un exemple de convivència amb el poble».