Imatge del Festiuet 2019 del Vendrell.

El Festiuet 2020 s'avança un mes i s'amplia a tres dies

El festival afegeix un dia més i dona a conèixer els primers noms

El Festiuet 2020 es mantindrà per segon any consecutiu a la platja de Coma-ruga, però canviarà les seves dates. Aquesta segona edició que es farà al municipi del Vendrell tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de juliol, el que suposa que s'avançarà un mes respecte a les dates del 2019. El festival de música va tancar l'edició d'enguany amb un èxit de públic i sense incidents, però des de l'Ajuntament ja es va avançar que les dates variarien de cara a la següent edició.

Amb aquest canvi de dates es vol evitar una excessiva saturació de la platja de Coma-ruga, ja que a l'agost és quan la seva ocupació és més elevada. Traslladant el festival a la primera quinzena de juliol, des de l'organització i el consistori creuen que s'evita la massificació del nucli i es pot aconseguir un bon impacte econòmic a la zona en uns dies on encara no s'està al 100% d'ocupació

El festival passa de dos a tres dies

La segona novetat del Festiuet 2020 és que passarà de dos a tres dies, amb el qual també augmentarà el nombre de grups en cartell. De moment, l'organització ja ha donat a conèixer una quinzena de noms que formaran part del festival, entre els quals destaquen els de Oques Grasses, Los Chikos del Maíz, Doctor Prats, Talco, Ciudad Jara, les tarragonines Roba Estesa, Xavi Sarrià, Lildami, Smoking Souls o Tremenda Jauría.

Aquests noms suposen la meitat d'artistes del cartell, amb el qual el Festiuet 2020 tindrà prop d'una trentena d'actuacions. Actualment es pot comprar l'abonament pels tres dies a un preu de 40 euros. El Festiuet es va estrenar al Vendrell aquest any 2019, després que les primeres edicions tinguessin lloc a Valls. El festival es va desenvolupar amb tota normalitat a la platja de Coma-ruga, a tocar del port, i prop de 5.000 persones van assistir a cadascuna de les dues jornades.