La platja on tindrà lloc el Festiuet, al costat del Port de Coma-ruga.

El Festiuet portarà 5.000 persones a la platja de Coma-ruga en ple agost

L'Ajuntament del Vendrell elabora un dispositiu extraordinari de seguretat i neteja davant els dubtes dels veïns

Ha arribat l'hora de la veritat per Coma-ruga. La platja vendrellenca acull aquest cap de setmana, dies 9 i 10 d'agost, el Festiuet, un festival de música jove que celebra la seva tercera edició, la primera al municipi del Vendrell. Durant dos dies, per l'escenari del Festiuet hi passaran grups com Berri Txarrak, Els Catarres, Boikot, Buhos o Zoo, i s'espera l'assistència de prop de 5.000 persones, el que farà que aquesta sigui l'edició més multitudinària del festival.

Les últimes setmanes, diferents associacions de veïns i residents de Coma-ruga han mostrat la seva preocupació pel fet que s'organitzi aquest festival a la platja en ple mes d'agost, quan Coma-ruga ja presenta un alt nombre d'estiuejants. Els veïns tenen dubtes sobre la saturació que es pot produir, així com per aspectes relacionats amb la neteja o la seguretat. L'Ajuntament del Vendrell va fer una reunió amb els veïns aquest passat divendres, en la quals va mirar de tranquil·litzar-los i donar tota la informació possible.

Dispositiu extraordinari de seguretat i neteja

D'aquesta manera, des del consistori expliquen que s'ha preparat «un dispositiu extraordinari de seguretat i neteja», que estarà actiu durant tot el cap de setmana. S'augmentarà el nombre d'efectius de neteja a la zona del Passeig Marítim de Coma-ruga, i s'ha preparat un pla conjunt entre policia local, Mossos d'Esquadra i la seguretat privada del mateix festival.

L'esdeveniment se celebra a la platja, al costat del port de Coma-ruga. Un dels aspectes que preocupa és que es pugui controlar que els joves no es posin a l'aigua en una zona on hi ha corrents, i on el bany està prohibit de forma permanent. A més de les tanques que rodegen el recinte, l'Ajuntament ha preparat una dotació més gran de socorristes a la zona, i una llanxa de la Guàrdia Civil estarà al port per controlar la situació, especialment de nit.

Zoo actuarà a les Barraques de Reus 2019
Zoo és un dels grups que actua al Festiuet 2019.   | Zoo

 

Concerts des de les 17.00 hores fins a les 06.00 hores

Pel que fa a la quantitat d'assistents, el portaveu del govern, Christian Soriano, ha explicat que les 5.000 persones que s'esperen «són un volum similar als concerts de Festa Major que es fan al Botafoc», amb el qual es preveu un dispositiu semblant per controlar la situació. L'escenari del Festiuet estarà enfocat cap al mar, per minimitzar els efectes del volum de so. Durant les dues jornades, els concerts comencen a les cinc de la tarda i s'allarguen fins a les sis de la matinada.

Les dues zones d'acampada estan situades a la zona de les tirolines del Diver Park Ludic, i a un solar de Sant Salvador. Des del consistori han afegit que, un cop acabada aquesta edició del Festiuet, es farà una valoració de com s'ha desenvolupat abans de decidir si es manté de cara a edicions futures. El Festiuet va celebrar les dues primeres edicions a Valls, d'on en va marxar aquest any per la manca de suport de l'administració local, segons van apuntar des de l'organització.