L'actuació de Berri Txarrak al Festiuet 2019.

El Festiuet supera amb nota la prova a Coma-ruga i ja mira al 2020

Des de l'Ajuntament del Vendrell destaquen la «normalitat» i el «civisme» amb el qual s'ha viscut el festival

La primera edició que el Festiuet ha celebrat a la platja de Coma-ruga, al Vendrell, s'ha tancat amb bona nota. El festival de música ha acollit prop de 5.000 persones cada jornada i no ha registrat incidents remarcables, segons han apuntat des de l'Ajuntament del Vendrell. Tot i els dubtes que tenien part dels residents al nucli marítim per les dates en què es feia l'esdeveniment, al final el civisme dels assistents ha fet que tot es desenvolupés amb normalitat. 

«Normalitat» és la paraula que ha usat l'alcalde del municipi, Kenneth Martínez, en una primera valoració en calent del festival, aquest dilluns 12 d'agost al matí. Martínez ha agraït la feina dels organitzadors per «l'èxit de participació» i ha afegit que els «comentaris dels assistents han estat positius». També ha felicitat el treball dels serveis municipals perquè tot funcionés de forma correcta, destacant «la policia, els serveis de neteja i els treballadors de la via pública».

Pensant ja en el 2020

L'alcalde ha afirmat que «fora del recinte, el dia a dia de Coma-ruga ha transcorregut sense incidents», afegint que les valoracions recollides per part de veïns i residents, així com del comerç, han estat positives. «Hem demostrat que estem preparats per acollir esdeveniments d'envergadura», ha remarcat Martínez, ja pensant en què l'any 2020 el Vendrell serà la capital de la cultura catalana. 

Per tot plegat, des del consistori estan convençuts que el Festiuet seguirà a Coma-ruga l'any vinent, mantenint el mateix emplaçament, però canviant les dates al principi de l'estiu, tal com va avançar Tarragona Digital el passat dijous. També des de l'organització han destacat «l'èxit rotund» d'aquesta primera edició al Vendrell, afegint que la «inexistència de problemes de comportament dels assistents fan presagiar una llarga vida del Festiuet en aquest emplaçament paradisíac».

En l'aspecte musical, la jornada del divendres va ser la més multitudinària, ja que els concerts dels Catarres, Zoo i Buhos va atraure un nombrós públic de totes les edats. La jornada del dissabte va ser menys concorreguda, però va comptar amb destacades actuacions de Berri Txarrak (en el seu comiat dels escenaris), Boikot o Desakato. 

L'escenari del Festiuet ja s'estava desmuntant aquest dilluns al matí.
L'escenari del Festiuet ja s'estava desmuntant aquest dilluns al matí. | BP Diari