Presentació del Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet de l'Infant.

El Festival Internacional de Guitarra torna a l'Hospitalet de l'Infant

Després d'un any de parèntesi forçat, el festival arriba a la seva quarta edició amb músics de primer nivell internacional i la commemoració del centenari d'Ástor Piazzolla

Del 21 al 25 de juliol, l'Hospitalet el Festival Internacional de Guitarra. Un certamen de música clàssica que només compta amb tres edicions precedents, però que ja destaca en l'agenda de festivals tarragonins com una aposta consolidada. Així ho ha volgut destacar l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, que durant la presentació ha parlat d'un cert arrelament ja a la localitat del Baix Camp.

Per la seva banda, la regidora de Cultura i Patrimoni, Nuria Ortiz, ha incidit en els aspectes logístics derivats de les restriccions de la pandèmia. Després d'un any en blanc, el festival torna seguint com sempre totes les indicacions del PROCICAT.

L'auditori municipal, amb capacitat per 340 persones, s'ha reduït a un aforament del 70%. Paral·lelament, l'ajuntament ha reorganitzat l'espai, per reforçar la distància de seguretat entre els assistents, en un moment d'incertesa en la propagació de la Covid-19. La regidora també ha esmentat els dos tallers de guitarra que acompanyaran els concerts, i ha mostrat la satisfacció per acollir de nou l'esdeveniment.

El tanguista argentí Piazolla, protagonista del Festival

Pel que fa al programa de concerts, el director artístic del festival, Anders Clemens, ha estat l'encarregat de fer els honors. Aprofitant la commemoració mundial del centenari del naixement d'Ástor Piazzolla, l'Hospitalet s'hi sumarà. Clemens ha repassat la importància del compositor argentí, a mig camí de la música clàssica i el gènere popular del tango.

El Festival de Guitarra es clourà amb un concert especial amb el bandeonista Per Arne Glorvigen. Una figura de relleu internacional per retre homenatge a l'instrument que va popularitzar l'ídol argentí, combinat en aquest cas amb la guitarra de Pablo Martorelli.

El certamen comptarà amb vuit concerts al Teatre Auditori de l'Hospitalet de l'Infant. Obrirà foc el dimecres 21 el juliol la formació de cambra de les nostres comarques Quartet Gerhard amb el guitarrista Xavier Coll. Anders Clemens ha incidit en aquesta combinació d'artistes del territori amb figures internacionals, a més d'una vinculació forta amb el Conservatori de Vila-seca, epicentre del talent musical regional.

Per tancar la presentació, el Duo Cuypers-Lop ha ofert un tastet del seu concert del dia 24, interpretant 'Café 1930', una composició del mateix Piazzolla.