El festival Minipop posa música a la Fira de l’Avellana de Riudoms

El festival ha programat tres sessions de DJ's i una zona de tallers on petits i grans podran deixar anar la imaginació

Per segon any consecutiu, el festival Minipop tornarà a posar la música i els tallers creatius a la Fira de l’Avellana de Riudoms.  A més, en aquesta 39a edició de la Fira, que se celebrarà entre 9 i el l’11 d’agost, el festival ha programat tres sessions de DJ's, una zona de tallers on petits i grans podran deixar anar la imaginació i un taller de cuina, emmarcat en el nou espai gastronòmic de la fira dedicat als productors locals i de proximitat.

Un divendres cent per cent de vinil

La programació musical començarà divendres a les vuit del vespre a l’Espai Gastrofira amb els dj’s Albeta Franklin i Rob Good Vibrations, que oferiran una sessió cent per cent vinil d'estils com el reggae i el rocksteady, i d'altres com beat, pop, northern soul i blues. El dissabte a partir de dos quarts d'una, el DJ Lupo, del col·lectiu Cienwatios, amenitzarà el vermut amb un repàs de la millor música electrònica.

Lluís Gavaldà tornara a actuar al Minipop. | TarragonaDigital.com

 

Dissabte de gastronomia i el retorn d'Espaldamaceta

A la tarda, de dos quarts de sis a dos quarts de vuit de la tarda, Trinitat Gilbert oferirà un taller familiar de cuina amb avellana,  la protagonista de la Fira i de la novetat, la Gastrofira. La periodista especialitzada en gastronomia ensenyarà als participants a fer piruletes de poma sucades amb crema d’avellanes i xocolata i pizzes que es trasnsformen en fajitas i calzones.

I mentre a l’Espai Gastrofira es lleparan els dits, a dos quarts de set, Espaldamaceta engegarà l’Espai Minipop amb les cançons curtes i concises del seu setè disc. José Juan González,  ànima d’Espaldamaceta, torna després de dos anys de silenci acompanyat per Gerard Joan i Oriol Maymó, per presentar-nos 'Millor que mai', produït per Jordi Casadesús, que fuig dels tempos baixos i de l’aire de tristesa d’anteriors treballs i ens sorprèn amb noves sonoritats.

El diumenge, un músic consolidat i un altre d'emergent

El diumenge al migdia l’Espai Gastrofira es convertirà en una pista de ball amb la sessió disco preparada pel músic i cantant Lluís Gavaldà, que en aquesta ocasió no anirà acompanyat de la banda ni del micròfon. En paral·lel, des de l’Escenari Minipop, un altre músic, en aquest cas emergent, Guillem Roma, escamparà l’optimisme i la màgia de la seva música amb aquesta energia tan personal i propera que l’ha consolidat com un dels artistes més originals del moment.

Guillem Roma és un dels músics emergents més valorats de l'escena.
Guillem Roma és un dels músics emergents més valorats de l'escena. | Cedida

 

El músic osonenc vindrà a Riudoms acompanyat de la seva germana Marta Roma al cello  per fer vibrar el públic amb aquest duet de connexions assegurades. La seva proposta és un món de sonoritats que viatgen per les influències que uneixen les tradicions llatinoamericanes amb els colors mediterranis o els ritmes balcànics d’una maneral natura i espontània.