Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una actuació de Port Bo en una edició anterior del Festival Roca Foradada de Torredembarra

El Festival Roca Foradada de Torredembarra oferirà sis actuacions entre el 10 de juliol i el 21 d’agost

Las Migas, Port Bo, Guillem Roca, The Black Barbies, Maria Jaume, i Quartet Brossa, els artistes d'enguany

L'Ajuntament de Torredembarra ha presentat, aquest dimecres, 5 de maig, la tretzena edició del Festival Roca Foradada, que enguany oferirà sis concerts entre el 10 de juliol i el 21 d'agost d'estils ben diferents, com ara flamenc, havaneres, cançó d’autor, folk, jazz o swing. 

Aquest estiu, doncs, pel Festival Roca Foradada hi passarà el flamenc de Las Migas; les havaneres de Port Bo; la cançó d'autor de Guillem Roca; el jazz, swing, soul i funk de The Black Barbies; el folk acústic de Maria Jaume, i el folk del Quartet Brossa.

Les entrades tindran un preu de 7 euros la general i 5 euros la reduïda (jubilats, pensionistes, discapacitats, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció), i es podran comprar a partir del 15 de maig a través del web de l'Ajuntament.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que l’organització afronta el Festival amb molta il·lusió de recuperar les actuacions musicals de gran format després de temps sense poder-ne programar i amb el convenciment que el públic respondrà, després de l’èxit de l’edició del 2020, que també es va haver de celebrar amb mesures de seguretat sanitària. L’aforament seguirà sent limitat, però aquesta vegada amb una distribució de seients pensada per a bombolles de convivència, cosa que pot suposar una oferta aproximada de 230 entrades per concert. Totes les actuacions es mantindran al recinte de la Roca Foradada, al port de Torredembarra.

Programació del Festival Roca Foradada 2021 de Torredembarra

  • Dissabte 10 de juliol, a les 22 h, Las Migas (flamenc).

Las Migas presenten 'Empatia' amb valentia i amb una posada en escena que col·loca les quatre components en diferents situacions, no sempre esperades. Les cançons d’aquest nou espectacle s’han creat per aprofundir en aquest concepte. Són composicions noves que fan olor de mar, de natura, de flamenc, de transgressió, de lluita per millorar les coses i canviar-les.

  • Dissabte 24 de juliol, a les 22 h, Port Bo (havaneres).

El grup Port Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell  amb motiu de la presentació del llibre 'Calella de Palafrugell i les havaneres'. El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, i hi ha intervingut en totes les edicions. A més de participar en les cantades més importants de Catalunya, ho ha fet també arreu del món. En l’actualitat, el grup el formen Josep Nadal (tenor), Irineo Ferrer, Mineu (baríton) i Carles Casanovas (veu baixa, guitarra i direcció musical).

  • Divendres  30 de juliol, a les 22 h, Guillem Roma (cançó d’autor).

Aquest 2021 és un any de novetats esperades pel músic osonenc Guillem Roma, que presenta nou treball i que arribarà amb una energia renovada i fresca, i amb altes dosis d’optimisme. Cançons que ens faran activar i reflexionar a parts iguals amb l’originalitat i la connexió que caracteritzen l’artista, amb totes les ganes de retrobar-se amb el públic, amb l’elegància d’una posada en escena cuidada fins a l’últim detall, i amb talent i músics de primera línia.

  • Dissabte 7 d’agost, a les 22 h, The Black Barbies (jazz, swing, soul i funk).

The Black Barbies és una de les propostes més originals i innovadores del panorama musical actual. Aquesta banda de Barcelona reuneix músics de diverses procedències, tant estilístiques com geogràfiques (Espanya, Itàlia, Àfrica), motiu pel qual des de la primera nota crea una sensacional barreja explosiva de sons i sabors d’allò més extraordinària. Sempre amb un so fresc, enganxós i sensual, combinen temes propis i hits versionats de tots els temps. A ritme de jazz, swing, soul i funk, la seva música és un viatge pels diferents estils de la música negra i el pop que convida a moure el cos, a cantar i a gaudir d’un espectacle únic. Més que un concert, The Black Barbies equival a show dinàmic i molt de ritme, una festa des del principi fins a la fi.

  • Dissabte 14 d’agost, a les 22 h, Maria Jaume (folk acústic).

Na Maria Jaume té 20 anys i presenta el seu disc de debut, 'Fins a maig no revisc', produït per Pau Vallvé. Propera i sincera, crua i transparent, el seu folk acústic esten un pont entre les grans cantautores de l’indie contemporani i la fecunda escena mallorquina actual. En el disc, hi predominen els moments íntims i introspectius, però ben puntuat amb hits pop i algun divertiment. En els primers compassos de la seva trajectòria, Maria Jaume ha actuat ja en festivals com Vespres d’Hivern, Tastautors, Mobofest o Portalblau. Va pujar a l’escenari del Teatre Principal de Palma al costat de Miquel Serra i també va col·laborar en el disc de Salvatge Cor cantant 'Flor de fusta'. I just abans de l’estiu va oferir un concert reproduït en continu per al Primavera Sound.

  • Dissabte 21 d’agost, a les 22 h, Quartet Brossa (folk).

El Quartet Brossa, en la seva versió oberta de Col·lectiu Brossa, emprèn un nou projecte entusiasta i eclèctic que combina el coneixement de la música clàssica amb un alt sentit lúdic i enjogassat. El projecte  'Folkestral' pretén orquestrar de manera folk les melodies que els grans compositors del segle xix i xx van prendre a la música tradicional. Buscant la inspiració en camps prèviament menystinguts per la música culta, molts compositors van prendre o imitar melodies tradicionals per incorporar-les o adaptar-les a les seves creacions pròpies. El Col·lectiu Brossa, davant aquesta injustícia, i a la manera de Robin Hoods musicals, robarà de nou aquestes melodies als grans compositors, rics d’èxit (Xostakóvitx, Brahms, Falla, Stravinsky i un llarg etcètera), per retornar-les de manera festiva i trapella a l’estil tradicional. Una proposta jocosa i bromista que intenta, com és habitual en el Quartet Brossa, d’una banda, difuminar les fronteres entre allò culte i allò popular i, de l’altra, eixamplar el valor de les grans obres de la història de la música.