Fibromialgia

La fibromiàlgia ja és una malaltia amb dret a prestació

El Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya considera que la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica són motius per declarar la invalidesa permanent

El Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya (TSJC) ha considerat en una sentència recent que la fibromiàlgia  i la síndrome de la fatiga crònica (SFC) són motius per declarar la invalidesa permanent. Per aquest motiu, les persones afectades, han de tenir el dret a rebre les prestacions d'invalidesa absoluta de la Seguretat Social. El TSJC sembla que ha dictat sentència en contra l'Institut Nacional de la Seguretat Social, qui no reconeixia cap mena de prestació o ho feia només de forma parcial.

Patir fibromiàlgia pot donar a una invalidesa permanent

Cada vegada són més les sentències que dictaminen a favor de les persones que pateixen fibromiàlgia, una malaltia degenerativa que pot portar a altres afeccions com la depressió o la fatiga crònica. El TSJC posa l'accent en el dret d'aquests afectats a rebre una prestació d'invalidesa, o invalidesa absoluta per part de la Seguretat Social. 

Anteriorment els afectats havien de recórrer a la via judicial i els tribunals rebutjaven les peticions, però ara és diferent, ja que considera que la  severitat d'aquestes patologies limiten 'indiscutiblement' als pacients per realitzar qualsevol feina en la qual es requereixi esforç físic. L'evolució d'aquestes patologies és llarga i la curació incerta, per això, en alguns casos es concedeix la incapacitat absoluta. Això afecta la capacitat dels qui la pateixen, impedint un correcte desenvolupament de qualsevol tipus de feina, incloses les de naturalesa sedentària.

Ja l'any 2015 la Sala del Social del TSJC va dictar una sentència donant la raó a la demandant, una dona de Girona treballadora d'una indústria química perquè els mals que patia li impedien el correcte desenvolupament de tot classe de feina. Ara, cada vegada se'n donen més casos.

També et pot interessar...