Foto del president de la Federació espanyola de futbol Luis Rubiales somrient i mirant a càmera

La FIFA cessa Luis Rubiales de «tota activitat relacionada amb el futbol»

L'organització ha decidit suspendre Rubiales durant 3 mesos

Novetats al Cas Rubiales. La Federació Internacional de Futbol (FIFA) ha pres una ferma decisió arran del que va passar a la final del Mundial de futbol femení. A través de la Comissió Disciplinària, la Federació ha optat per suspendre «amb caràcter provisional» el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

Aquest cop podria ser definitiu per a Rubiales. La nota de premsa de la FIFA deixa clar que Luis Rubiales queda suspès «de tota activitat relacionada amb el futbol en l'àmbit nacional i internacional».

Imatge del petó entre Luis Rubiales i Jenni Hermoso a la Final del Mundial de Futbol Femení
Rubiales ha estat suspès com a president de la RFEF | RTVE

Tal com ha indicat el màxim organisme del futbol en una nota de premsa: «El president de la Comissió Disciplinària de la FIFA, Jorge Iván Palacio (Colòmbia), fent ús de les facultats atorgades per l'article 51 del Codi Disciplinari de la FIFA (CDF), ha acordat avui la suspensió provisional del Sr. Luis Rubiales de tota activitat relacionada amb el futbol a escala nacional i internacional».

La FIFA ja havia avisat que actuaria sense tremolar-li el pols. I és que ha efectuat la mesura més contundent possible, dins de les opcions que tenia en aquests moments. Ara cal veure si el Consell Superior d'Esports (CSD) i el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAD) accepten i donen suport a la decisió presa per la Comissió Disciplinària.

Luis Rubiales es va mantenir ferm a l'Assemblea

Després del, pràcticament monòleg, que va fer el canari per quedar-se al càrrec, va deixar clar que no dimitiria. Tot i que estava avisat pel Govern amb Pedro Sánchez al capdavant i tot el futbol femení.

Diversos futbolistes van anunciar la renúncia a la Selecció, els clubs més importants del país li van donar l'esquena i condemnar els seus actes i el CSD va reaccionar i va elevar la denúncia al TAD, reclamant que actués d'urgència.

Una allau de reaccions en contra de Rubiales que de poc li va servir. Va fer orelles sordes i va dir que no dimitiria.

Tot i això, el cop definitiu va arribar en el comunicat, signat per una infinitat de jugadores i exjugadores i recolzat per milers de mostres de suport a Jenni Hermoso a escala mundial. La internacional va desmentir Rubiales en un escrit i va deixar clar que el petó «en cap moment va ser consentit». A més, la resta de futbolistes van afirmar que renunciaven a ser a la selecció fins que Rubiales estigués fora de la Federació.

El canari ha intentat retreure el comunicat d'Hermoso aquest mateix matí de dissabte, 26 d'agost. Però la FIFA ha estat més ràpida i ha tallat d'arrel, o almenys de manera provisional, el problema.

Prohibició de posar-se en contacte amb la jugadora

D'altra banda, la FIFA ha apuntat que tant Rubiales, la Federació i els seus treballadors s'han d'«abstenir, mitjançant ell o tercers, de contactar o intentar contactar amb Jenni Hermoso o el seu entorn proper».

Aquesta mesura ve imposada a partir de les informacions que asseguren que tant el president de la RFEF, com el seleccionador, Jorge Vilda, van pressionar la futbolista i la seva família perquè sortís amb ell al vídeo de les disculpes i tragués ferro a l'assumpte. Una proposta que, tant ella com el seu entorn més proper, van rebutjar.