La FIFA descarta que el Girona-Barça es jugui als Estats Units

La Reial Federació Espanyola de Futbol i l'Associació de Futbolistes Espanyols també s'hi mostren en contra

Imatge d'un partit entre el Barça i el Girona
Imatge d'un partit entre el Barça i el Girona | Twitter

Dràstica decisió de la FIFA amb el controvertit Girona-Barça de Miami. El màxim organisme del futbol mundial ha emès el seu 'no' a que el partit es pugui jugar als Estats Units, i coincideix així amb la Reial Federació Espanyola de Futbol i l'Associació de Futbolistes Espanyols, que també s'hi mostraven en contra.

El relat de tot plegat va començar quan Javier Tebas, president de la Lliga, va dir per sorpresa que estaven valorant la possibilitat d'exportar un partit de la LFP als Estats Units. Ràpidament, el Girona-Barça va entrar en escena i això va generar gran controvèrsia entre una afició del Girona, que finalment va acabar acceptant amb certes reticències. Ara, però, Tebas veu com la FIFA també s'hi posa d'esquena. 

 

La FIFA no contempla els partits als EUA

La polèmica ha arribat tant lluny que, finalment, el màxim organisme del futbol s'hi ha hagut de pronunciar al respecte. Segons ha explicat Gianni Infantino, president de la FIFA, els partits d'una lliga no es poden exportar a l'estranger, tal com vol fer Javier Tebas. 

«Els partits oficials de la Lliga s'han de jugar dins el territori respectiu de la federació», ha explicat la FIFA a través d'un comunicat que posa encara més pals a les rodes per a la celebració d'aquest Barça-Girona als Estats Units. 

La decisió de la FIFA, així mateix, no només atura la voluntat de Tebas. Barça i Girona, de fet, s'havien mostrat a favor d'exportar el partit a Miami pels enormes guanys econòmics que suposava la celebració del duel als EUA. Al fil de la qüestió, el Girona havia arribat a oferir grans descomptes per a la temporada que ve o el viatge als EUA per veure el partit complement gratuït.                                  


Comentaris

envia el comentari