La Fira de l'Avellana de Riudoms estrenarà un espai gastronòmic amb un xef de renom internacional

Sota el nom de Gastrofira, aquesta novetat oferirà tastos, vermuts musicals o espectacles de cuina, i un xef de renom internacional elaborarà una original recepta amb productes de la terra

Poc més d'una setmana és el que resta per l'inici de la 39a edició de la Fira de l'Avellana i la 420a de la Fira de Sant Llorenç, una cita ineludible amb el món agrícola i el petit comerç riudomenc.  Poc més d'una setmana perquè Riudoms, el cap de setmana del 9, 10 i 11 d'agost aculli un gran nombre de parades, espectacles musicals, concursos esportius i moltes altres activitats.

I enguany, com a novetat, també incorporarà gastronomia. I és que any rere any, la Fira es creix iaspira, a més d'aprofundir en les seves arrels agrícoles, a convertir-se progressivament,  amb la inclusió de petites novetats en cada edició, en un esdeveniment amb importància durant tot l'any al municipi que sigui capaç de dinamitzar-ne la vida comercial.

Imatge de la diada castellera de la Fira de l'Avellana. | isma llanes

 

La Gastrofira, la principal novetat

És per això que en aquesta edició prèvia a la celebració del quarantè aniversari de la Fira, que s'espera especial, s'ha incorporat com a gran novetat una fira gastronòmica  que rebrà el nom de Gastrofira. Dedicada exclusivament als productors locals i de proximitat, s'hi podran degustar i adquirir productes com la coca en recapte, la llonganissa, l'avellana negreta, elaboracions amb oli d'oliva DO Siurana i arrossos fets amb productes de l'horta riudomenca, els vins i formatges de proximitat, cerveses artesanes o vermut.

A més, la fira gastronòmica, amb programació pròpia, inclourà també una sèrie d'experiències gastronòmiques  com ara tastos, vermuts musicals, presentacions de productes o espectacles de cuina. Si més no, dins la seva programació,  destaca el 'showcooking',  en què un xef de renom internacional presentarà una recepta original i exclusiva per la Fira, creada per a l'ocasió en col·laboració amb productors locals. Com no pot ser d'altra manera, l'avellana en serà l'element central, i aquest plat es convertirà en un producte promocional de Riudoms arreu de la comarca.

La gastronomia guanya importància a la Fira de l'Avellana.
La gastronomia guanya importància a la Fira de l'Avellana. | TarragonaDigital.com

 

Tradició i confiança en les novetats de l'any passat 

Res canvia a la Fira de l'Avellana a excepció de les novetats.  Tot i incorporar novetats, la Fira no obvia les cites ja tradicionals d'aquest esdeveniment vinculades amb l'avellana, la pagesia o la cultura popular. Xerrades, música, la diada castellera, les txarangues, les visites al patrimoni del poble, l'Avellana Sound, les atraccions, les curses de portadors d'avellanes o el torneig de futbol.

I seguint amb la línia de progressió i d'arrelament al poble, la Fira continuarà apostant per la gran novetat de l'any passat: el Festival Minipop,  que l'any passat va comptar amb la participació d'artistes del renom de Joan Reig i Sergi Esteve. D'aquesta manera, l'organització pretén  mantenir el perfil familiar, musical i lúdic de l’esdeveniment i que en l’edició passada va deixar molt bona impressió. Per això,  ampliarà el nombre de dies de presència  a la Fira de l’Avellana i, conseqüentment, augmentarà el nombre de tallers i d’actuacions musicals.